Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 13.07.2022 г.

ОД МВР - Сливен
13.07.2022 / 09:59

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 12.07.2022 г. до 06,00 часа на 13.07.2022 г.

 

Сливен: Притежание на наркотични вещества са установили полицейски служители при извършване на патрулна дейност в град Сливен. Екип на група „Охрана на обществения ред“ към РУ-Сливен е извършил проверка на 13 юли в района на игрална зала на бел. „Ст.Стамболов“. Установен е криминално проявен мъж на 36 години, който е предал плик, съдържащ бяло кристалообразно вещество, което при полевия тест е реагирало на метамфетамин. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: Притежание на наркотични вещества са установили полицейски служители при извършване на патрулна дейност. Екип на група „Охрана на обществения ред“ към РУ-Нова Загора е извършил проверка на 12 юли, около 17,15 часа, в района на пожарната в град Нова Загора. Установен е мъж на 24 години, който държи наркотични вещества. Иззета е суха растителна маса, която при теста е реагирала на марихуана. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Криминалисти на РУ-Нова Загора работят по сигнал за кражба от лек автомобил. За времето от 11,35 до 12,45 часа на 12 юли неизвестен извършител е откраднал мъжка чанта през незатворен прозорец на лек автомобил „Мицубиши“, паркиран пред дома на собственика в град Нова Загора. По данни на заявителя в чантичката е имало парична сума около 1800 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 12 сигнала за произшествия през изминалото денонощие.

Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки материални щети, възникнали в сухи треви и отпадъци, в селата Кипилово, Асеновец, Стоил войвода, в района южно от РЗИ-Сливен, зад гробищния парк и в индустриална зона Нова Загора, близо до фабрика Атлантик Уей в град Твърдица.

Оказана е техническа помощ в 4 от случаите:

Оказана е помощ при преместване на трудно подвижена жена в жилище в кв. „Българка“ и пренасяне на болен 70-годишен мъж от жилището му в кв. „Дружба“ до екипа на ЦСМП в линейката.

Екип на РСПБЗН-Сливен е свалил 11-годишно дете, качено на бетонна плоча в сливенския квартал „Комлука“.

Екип на РСПБЗН-Сливен е оказал съдействие на 74-годишна жена в сливенския квартал „Сини камъни“. Жената е излязла за кратко от апартамента, като в този момент входната врата се е затворила. Пожарникарите са проникнали в жилището през терасата, посредством специализиран автомобил с автостълба и са отворили входната врата.

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев