Сливен, кратки вечерни новини, 09.07.2022 г., събота

Сливен
09.07.2022 / 15:56

Приключи частичният ремонт на сградата на Центъра за подкрепа за личностно развитие-Детски комплекс – Сливен.

Членове, партньорски организации и гости от страната и чужбина събраха форумите в Поморие, посветени на 25-годишния юбилей на Регионалната асоциация на общините /РАО/ „Тракия“ – сред представителите на местните власти-членове на сдружението бяха кметът на община Сливен Стефан Радев и председателят на местния парламент Димитър Митев.

На 07.07.2022 г., в зала „Май“, бе представена уникалната книга „Йерусалимски импресии” на Райна Дормишкова, посветена на „града на градовете“ – Йерусалим.

Националният събор на каракачаните в България в местността Карандила край Сливен тази година няма да се състои, а причината е внезапната смърт на председателя на Федерацията Христо Христов, който почина през май, едва на 41 години.

Жури с председател г-жа Димитринка Петкова класира конкурсните творби на учениците – на първо място е Ивайло Иванов Ганчев – 11. Клас, ППМГ „Добри Чинтулов“ Сливен.

На сватбения си ден младото семейство Антония и Деян Костадинови направиха дарение за Спортен клуб по акробатика „Стефан Данчев“ – Сливен.

Късноантична и средновековна крепост „Туида“ посреща Веско Ешкенази и Плевенската филхармония на 27 юли – концертът в Сливен е част от националното турне, носещо заглавието „В света на музиката“.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев