Сливен, кратки вечерни новини, 08.07.2022 г., петък

Сливен
08.07.2022 / 16:06

Членове, партньорски организации и гости от страната и чужбина събраха форумите в Поморие, посветени на 25-годишния юбилей на Регионалната асоциация на общините /РАО/ „Тракия“ – сред представителите на местните власти-членове на сдружението бяха кметът на община Сливен Стефан Радев и председателят на местния парламент Димитър Митев.

На територията на ОДМВР-Сливен са в ход специализирани операции по пътна безопасност по разпореждане на Главна дирекция „Национална полиция” и министъра на вътрешните работи Бойко Рашков.

Заснеха джигит да кара със 171 км/ч при разрешени 60 в Сливенско, снимката е направена от РУ-Твърдица на път І-6 в района на град Шивачево.

Националният събор на каракачаните на Карандила тази година няма са се проведе – причината е внезапната кончина на Христо Христов, председател на Федерацията на културно-просветните дружества в България.

Общински фонд „Култура” започва набиране на проектни предложения в областта на културата, тематично свързани със Сливен и сливенския край.

Военно окръжие – Сливен информира, че със заповед на Командира на Сухопътни войски са обявени 265 (двеста шестдесет и пет) вакантни длъжности за войници.

В зала „Май“ бе представена уникалната книга „Йерусалимски импресии” на Райна Дормишкова, посветена на „града на градовете“ – Йерусалим – водещ на събитието бе актьорът Христо Симеонов.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев