Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 06.07.2022 г.

ОДМВР-Сливен
06.07.2022 / 10:34

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 05.07.2022 г. до 06,00 часа на 06.07.2022 г.

 

Нова Загора: Служители на РУ-Нова Загора са задържали 22-годишен мъж за кражба на метални елементи. На 5 юли, около 15,15 часа полицейски екип е извършил проверка в района на пункт за изкупуване на черни и цветни метали в град Нова Загора. На място е установен 22-годишен мъж в момент на предаване на 5 броя метални оградни пана, обект на кражба от ЗММ АД-Нова Загора. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

36-годишен мъж е задържан за хулиганство от служители на РУ-Нова Загора. На 4 юли, около 22,10 часа, в село Млекарево мъжът е произвел няколко изстрела пред дома си в селото със законно притежавано от него ловно оръжие. Мъжът е бел в явно нетрезво състояние. Отведен е в РУ-Нова Загора и задържан за 24 часа. Притежаваното от него оръжие е иззето и предадено за съхранение в служба КОС. По случая е образувано досъдебно производство.

 

22-годишен водач на мотоциклет „Хонда“ е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена от полицейски екип на РУ-Нова Загора на 5 юли в землището на село Полско Пъдарево. Проверката, извършена на място, за употреба на наркотици е показала положителен резултат. Водачът е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

 

Криминалисти на РУ-Нова Загора работят по заявена кражба от частен имот в село Млекарево. На 4 юли неизвестен извършител е проникнал в жилището на 56-годишен мъж. По данни на заявителя от дома му е извършена кражба на сумата от 5000 лева. Извършен е оглед, предприети са оперативно-издирвателни действия. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Два екипа на РСПБЗН-Сливен са гасили пожар в стопанска постройка към частен имот в село Мечкарево. Сигналът е получен на 5 юли в 16,57 часа. Произшествието е ликвидирано от два екипа. Пострадали няма. Унищожени са 3 броя навеси и 3 кубика дърва за огрев. Спасени са 3 съседни сгради. Причината за пожара е в процес на установяване.

 

На 5 юли, в 17,40 часа, един екип на РСПБЗН – Твърдица се е отзовал на сигнал за запален товарен автомобил „Камаз“. Произшествието е станало по време на движение в град Твърдица. Произшествието е ликвидирано. Пострадали няма. Спасен е автомобилът. Причината за пожара е запалване на разлято масло между скоростите и двигателния отсек след ремонт на товарния автомобил.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев