Сливен, кратки вечерни новини, 28.06.2022 г., вторник

Сливен
28.06.2022 / 15:50

Актуализация на бюджета и рутинни разпоредителни сделки с имоти, са сред точките за гласуване на редовната сесия на местния парламент този четвъртък, 30 юни.

През 2021 г. средната цена на сделките с ниви в област Сливен достига 1061 лв. за един декар, което е с 5.0% повече в сравнение с 2020 година.

Държавата иска смяна на управителя на ВиК-Сливен инж. Севдалин Рашев.

Голяма част от Сливен утре ще е без вода заради изпълнението на строително-монтажните работи за: „Изграждане на нови и реконструкция на съществуващи водопроводни и канализационни мрежи и съоръжения на гр. Сливен, вкл. водопроводи до и от ПСПВ и мерки за ефективност“.

Община Сливен предлага на местния парламент да бъдат продадени 15 декара от бившите казарми на бул. „Бургаско шосе“, които станаха общинска собственост през 2005 година – инвеститор от Бургас е проявил интерес за изграждане на голям магазин.

Жители на сливенския квартал „Надежда“ искат споразумение с местните власти, за да празнуват семейните си тържества – председателят на Общинския съвет в Сливен Димитър Митев изрази готовност да се срещне с тях, като добави, че до момента няма официално искане за промяна в Наредбата за обществения ред.

Община Сливен предвижда изграждането на кръгово на кръстовище на бул. „Панайот Хитов“ и бул. „Стефан Стамболов“.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев