Седмицата в ЕП: 22 юни – 3 юли 2022 г.

Европейският парламент
27.06.2022 / 09:41

Заседания на парламентарни комисии, политически групи, Брюксел

Подготвени за цел 55 / ReFuelEU сектор „Авиация“. Комисията на ЕП по транспорт (TRAN) ще гласува нови правила за увеличаване на използването на устойчиви авиационни горива, като например синтетично гориво, използвано олио за готвене или водород, от операторите на въздухоплавателни средства и летищата в ЕС, с цел да се намалят емисиите от въздухоплаването и да се гарантира, че Европа ще стане неутрална по отношение на климата до 2050 г. (понеделник).

На живо: заседание на TRAN, 27 юни, понеделник, 16:00 ч. българско време

https://multimedia.europarl.europa.eu/en/webstreaming/committee-on-transport-and-tourism_20220627-1500-COMMITTEE-TRAN

Войната в Украйна / Разширяване на ЕС. Евродепутати и членове на парламентите на Албания, Босна и Херцеговина, Грузия, Косово, Черна гора, Молдова, Северна Македония, Сърбия, Турция и Украйна ще обсъдят бъдещето на разширяването на ЕС след руското нашествие в Украйна в рамките на междупарламентарно заседание на комисията на ЕП по външни работи (AFET) (понеделник).

На живо: заседание на AFET, 27 юни, понеделник, 16:00 ч. българско време

https://multimedia.europarl.europa.eu/en/webstreaming/committee-on-foreign-affairs_20220627-1500-COMMITTEE-AFET

Mиграция / Гърция. Членовете на ЕП от комисията по граждански свободи (LIBE) ще обсъдят с гръцкия министър на миграцията и убежището Нотис Митарачи предизвикателствата пред Гърция по отношение на миграцията (понеделник).

На живо: заседание на LIBE, 27 юни, понеделник, 15:30 ч. българско време

https://multimedia.europarl.europa.eu/en/webstreaming/committee-on-civil-liberties-justice-and-home-affairs_20220627-1430-COMMITTEE-LIBE

Подготовка за пленарната сесия на 4-7 юли. Политическите групи ще се подготвят за пленарната сесия на 4-7 юли, на която членовете на ЕП ще обсъдят и гласуват таксономията и предложението на Европейската комисия за включване на газа и ядрената енергия като преходни устойчиви дейности, както и акта за цифровите пазари и акта за цифровите услуги, които имат за цел да се борят с разпространението на незаконно съдържание онлайн, да се предостави по-голям избор на потребителите, да се защитят техните основни права и да се гарантира лоялна конкуренция. Евродепутатите ще обсъдят също така връзките на руското правителство с европейските крайно десни и крайно леви партии, ще направят оценка на резултатите от срещата на върха на ЕС на 23-24 юни, ще обсъдят приоритетите на чешкото председателство на Съвета и ще проведат дебат „Това е Европа“ с гръцкия министър-председател Кириакос Мицотакис.

Програма на председателя на ЕП. Председателят на ЕП Роберта Мецола ще произнесе реч по време на Брюкселския форум на Германския фонд „Маршал“ на тема „Постигане на стратегическо бъдеще в духа на плана „Маршал“ в понеделник. Във вторник тя ще произнесе реч на конференцията на Жак Делор „Обещанието на Европа“ в Париж. В сряда, заедно с председателя на Комитета на регионите Апостолос Цицикостас, Р. Мецола ще участва в събитието „Маслиново дърво на демокрацията“, в четвъртък ще се срещне с министър-председателя на Нова Зеландия Джасинда Ардърн, а в петък ще открие Деня на иновациите на Европейския парламент.

Брифинг за медиите относно пленарната сесия. Пресслужбата на ЕП ще проведе брифинг за медиите относно темите на пленарната сесия с говорителите на политическите групи на Парламента в 12.00 ч. в петък (зала Ана Политковская, пресцентър, Брюксел).

На живо: брифинг за медиите, 1 юли, петък, 12:00 ч. българско време

https://multimedia.europarl.europa.eu/en/webstreaming/pre-session-briefing_20220701-1100-SPECIAL-PRESSER

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев