Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 16.06.2022 г.

Констатирани са 14 нарушения при операция на Roadpol по контрол на товарните автомобили и автобуси
16.06.2022 / 10:11

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 15.06.2022 г. до 06,00 часа на 16.06.2022 г.

 

Сливен: В рамките на 2 часа са констатирани 14 нарушения при операция на Roadpol по контрол на товарните автомобили и автобуси. От 10,00 до 12,00 часа на главен път І-6 е осъществен широкообхватен контрол с цел проверка на неспазване времето за почивка от водачите, превишаване на скоростта, употребата на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари, употреба на алкохол и упойващи вещества и валидна задължителна застраховка Гражданска отговорност. В хода на операцията са проверени 86 товарни автомобили и 98 лица. Съставени са 6 акта, от които един за техническа неизправност, необезопасен товар, управление на нерегистрирано МПС, липса на застраховка Гражданска отговорност.

Установен е румънски гражданин, водач на товарен автомобил, който е употребил алкохол над допустимото. Съставено му е наказателно постановление, свидетелството за управление му е иззето.

 

37-годишен водач на МПС, употребил наркотични вещества е установен от полицейски екип в село Ковачите. Проверката е извършена при ежедневния контрол в малките населени места в община Сливен. Спрян е за проверка мотопед, който не е регистриран по надлежния ред. Водачът е изпробван за употреба на наркотици, като пробата е показала положителен резултат. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Небрежност при боравене с открит огън е причината за възникване на пожар в гараж на бул.“Бургаско шосе“ в град Сливен. 55-годишнияг собственик на обекта е залял с бензин гнездо на оси и го е запалил. Вследствие на запалването са обгорели ръцете и лицето му. Сам е отишъл до ЦСМП-Сливен, където е хоспитализиран с II степен на изгаряне - 30%. Сигналът е получен на 15 юни в 08,54 часа. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Сливен. Унищожен е гаражът и намиращите се в него черна, бяла и друга техника. Спасени са два съседни гаража.

 

Още снимки от новината

Проба

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев