Сливен, кратки вечерни новини, 14.06.2022 г., вторник

Сливен
14.06.2022 / 16:01

Община Сливен напомня на гражданите, че се забранява брането на липов цвят от общинските озеленени площи, както и от дърветата по улиците, алеите, площадите и други пешеходни пространства на територията на общината.

Община Сливен е в постоянен контакт и е готова да съдейства на „ВиК-Сливен“ за приключване на водния проект.

По разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков се засилват проверките за управление на велосипеди и индивидуални електрически превозни средства /тротинетки/ в района на пешеходната зона в центъра на град Сливен – 14 хванати за час с велосипеди и тротинетки на ларгото.

По данни на Националния статистически институт към 31.12.2021 г. броят на жилищните сгради в област Сливен е 59 258 или 2.8% от общия жилищен фонд в страната.

Общинският съветник Момчил Пантелеев е внесъл сигнал в районната прокуратура за състоянието на улиците в Сливен – сигналът е подаден вчера от името на ГС „Свети Георги Победоносец“.

Служителите на РЗОК-Сливен излязоха на едночасова предупредителна стачка от 10:00 до 11:00 часа днес.

Читалище „Зора 1860“ отбеляза на 13 юни своя патронен празник – Свети Дух с водосвет и откриване на документална изложба, посветена на живота и творчеството на академик Методий Григоров.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев