Сливен, кратки вечерни новини, 12.06.2022 г., неделя

Сливен
12.06.2022 / 16:00

Деветият фестивал на източноправославната църковна музика в Сливен приключи с връчване на награди – една от тях бе новоучредената награда на името на създателя на фестивала, академик Методий Григоров.

Три села са без вода днес в Сливенско заради авария – това са Злати Войвода, Глуфишево и Панаретовци.

На 12 юни кв. "Речица" в град Сливен отбелязва своя празник с концерт на Николина Чакърдъкова и оркестър " Нова Загора".

На 13 юни 2022 г. Народно читалище „Зора 1860” ще отбележи своя патронен празник "Свети Дух" с водосвет и откриване на документална изложба под надслов: „Един живот, посветен на музиката и хоровото изкуство – 85 години от рождението на акад. Методий Григоров”.

По повод Световния ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител – 14 юни, в Сливен се организира кампания по кръводаряване – тя ще се проведе от 8 до 24 юни 2022 г. под мотото ”Даряването на кръв е акт на солидарност. Присъединете се към усилията и спасете животи”.

Жителите на село Ичера настояват гората над селото да не попада в участъците за санитарна сеч – в петък в читалището в селото те проведоха среща с ръководството на Държавното горско стопанство Сливен, на което им бе разяснено, че целта не е поголовна сеч.

На 13 юни в Сливен ще изнесат концерт Орлин Горанов и Аделина Кънева под мотото „Приказка за двама“.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев