В град Сливен се проведе междинна пресконференция на ВиК Сливен на тема „Постигнати резултати и предстоящи дейности“

В град Сливен се проведе междинна пресконференция на ВиК Сливен на тема „Постигнати резултати и предстоящи дейности“
11.06.2022 / 14:15

На 09.06.2022 г. в гр. Сливен се проведе междинна пресконференция на тема „Постигнати резултати и предстоящи дейности“ за напредъка по проект № BG16M1OP002-1.016-0008 „Доизграждане и рeхабилитация на водоснабдителната и канализационната инфраструктура в агломерации с население с над 10 000 еквивалент жители, попадащи в обхвата на обособената територия на „Водоснабдяване и канализация - Сливен“ ООД.

 

Събитието стартира в 11:00 ч. в хотел Спорт Палас, зала „Халката“, като участие в него взеха областният управител на Община Сливен Веселин Вълчев, заместник-кметът по "Устройство на територията и строителство" на Община Сливен Камен Костов, управителят на „Водоснабдяване и Канализация - Сливен“ ООД” инж. Севдалин Рашев, ръководителят на проекта Стефан Петров, граждани, представители на медиите и заинтересовани страни. На събитието имаше специален гост - Ния Харизанова от Пето средно училище „Пейо Крачолов Яворов“, която рецитира стихотворение за водата и зарадва всички гости със своето участие.

 

Областният управител, г-н Веселин Вълчев, изрази своята пряка заинтересованост от проекта, като заяви, че лично осъществява контрол над работата на ВиК и най-важно за него е гражданите на Област Сливен да бъдат максимално информирани за целия процес на изпълнението на проекта и всички дейности.

 

Заместник-кметът, г-н Костов заяви, че общината винаги е подкрепяла и ще продължи да подкрепя изпълнението на проекта, като апелира всички изпълнители по дейностите да спазват сроковете, заложени по график и да изпълняват задълженията си по начин, съответстващ на нормативните изисквания.

 

Инж. Севдалин Рашев, управител на „ВиК-Сливен“ ООД, отбеляза напредъка на проекта и изтъкна неговата значимост. Той също акцентира върху големия успех, че квартал Речица е включен като част от проекта и този факт е резултат от много усилия на всички екипи, които са участвали при подготовката и одобрението на проекта. Инж. Рашев заяви, че 60 % от работата вече е свършена и се надява жителите на цялата област да проявят търпение до края на завършването на строителните дейности. „Загубите на вода ще намалеят с до 15 % след изпълнението на строителните дейности. По отношение на изпълнението и финансирането това е най-мащабният проект, изпълняван на територията на областта в последните години и поради това е възможно да се налага непланирано спиране на водоподаването.“ Той допълни, че актуална информация за напредъка на дейностите по проекта и предвидените спирания на водоподаването, жителите могат да получат интернет страницата на дружеството.

 

За напредъка по отделните строителни дейности говори Стефан Петров, ръководител на проекта. Той обобщи, че в момента строителството се намира в най-тежкия и най-скъпия етап и всички участници в процеса се опитват да направят всичко възможно проектът да се изпълнява при осигуряването на максимална информираност на гражданите, като стремежът е строителният процес да бъде организиран така, че придвижването на жителите и гостите на гр. Сливен да са с минимални затруднения.

 

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Околна среда“ 2014 - 2020, чрез Европейския съюз и Кохезионния фонд, договор за безвъзмездна финансова помощ № 34-82/ 24.09.2019 г. по процедура № BG16M1OP002-1.016 “Изграждане на ВиК инфраструктура“.

 

Още снимки от новината

В град Сливен се проведе междинна пресконференция на ВиК Сливен на тема „Постигнати резултати и предстоящи дейности“
В град Сливен се проведе междинна пресконференция на ВиК Сливен на тема „Постигнати резултати и предстоящи дейности“

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев