Сливен, кратки вечерни новини, 06.06.2022 г., понеделник

Сливен
06.06.2022 / 15:48

6-и фермерски пазар за местни производители от Сливен и региона ще се проведе тази събота, 11 юни – традиционно, той ще бъде позициониран пред сградата на Община Сливен.

Симфоничен Оркестър-Сливен закрива сезона си с бляскаво събитие на 30 юни от 18:30 ч. в зала “Сливен”, след поредицата от успешни концерти, този път ще чуем и видим на сцената италианското вдъхновение – виолончелистката Ерика Пикоти и изключителния български диригент Григор Паликаров.

Делегация от ръководители и експерти от ЮИДП ДП – гр. Сливен, водена от директора на предприятието инж. Мирослав Маринов, с участието на инж. Илия Дамов – директор на дирекция „Управление и стопанисване на общински гори“ в община Приморско, посети Регионална дирекция по горите – гр. Истанбул.

Акад. д-р Иванка Денева получи най-високото отличие за научна и творческа дейност на Българската академия на науките и изкуствата, София - медал „Д-р Петър Берон”, за дългогодишната си работа на писателското и проучвателско поприще и за развитие идеите на организацията, която консолидира в редовете си представители на културния и научен елит на България.

В Регионална здравна инспекция – Сливен се намира на разположение ПЛАН-РАЗПИСАНИЕ на курсове и индивидуално обучение за следдипломна квалификация на висшите медицински и немедицински кадри през 2023 година на Медицински университет – София, за сведение.

Сливналия хвана през уикенда 15-килограмова риба, която минути по-късно бе пусната обратно във водата – той се казва Христо Цветков и живее в кв. „Сини камъни“.

По повод Световния ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител – 14 юни, в Сливен се организира кампания по кръводаряване, която ще се проведе от 8 до 24 юни 2022 г.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев