Сливен, кратки вечерни новини, 03.06.2022 г., петък

Сливен
03.06.2022 / 15:51

Част от ул. „Г. С. Раковски“ в Сливен ще бъде затворена за движение на автомобили в периода от 6 до 10 юни, а причината е строително-монтажни работи във връзка с изпълнение на проект за изграждане на разпределителен топлопровод.

Община Сливен и „Силвърнойз Фрейм“ организират за гражданите безплатно автокино на 6 и 7 юни 2022 г. – филмите са „В сърцето на машината“ на 6 юни и „Жълт олеандър“ на 7 юни и ще бъдат излъчвани от 21:00 ч. на паркинга на магазин „Кауфланд“ на бул. „Георги Данчев“.

Сливенският художник Веселин Дамянов-Вес ще открие утре в Пловдив своя самостоятелна изложба – сред представените творби са живописни платна и печатна графика в малък и голям формат както и любимата за автора артистична рисунка.

Отборът на СУ ”Пейо Яворов” в Сливен спечели областния кръг на състезанието по Безопасност на движението по пътищата и ще представи града на финалите, които ще се проведат на 4 и 5 юни в град Етрополе.

По разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков всички технически средства за контрол са в експлоатация и следят за спазване на скоростните режими в участъците с повишена концентрация на пътни произшествия.

Тази седмица деца от предучилищна възраст и начален курс от сливенски училища и детски градини се запознаха с богатството на сливенските шевици, защитната им сила и ролята на престилката в обреди и ежедневието в миналото.

Десетки надзиратели, полицаи и пожарникари протестират пред женския затвор в Сливен с искане за индексация на възнагражденията, съобразено с процента на инфлация, за преговори по увеличение на социалните плащания с постоянен характер, за увеличаване на щатната численост.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев