Сливен, кратки вечерни новини, 30.05.2022 г., понеделник

Сливен
30.05.2022 / 15:48

Управителният съвет на Общински фонд „Култура“ в Сливен проведе две редовни заседания, на които утвърди бюджета си и разгледа подадените проекти за финансиране за пролетната сесия.

След 2-годишно прекъсване заради ковид пандемията, традиционният фолклорен събор за празника на сливенското село Самуилово, се завръща с разнообразна програма – съборът ще се проведе на 3 и 4 юни.

Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), гр. Сливен, в партньорство с Главна дирекция „Изпълнение на наказанията”, Затвора Сливен, продължават съвместната инициатива за превенция на трафика на хора с цел сексуална експлоатация.

72 деца от четири възрастови групи участваха в първия турнир по плуване в общинския басейн на Сливен на 28 май.

По предварителни данни на Националния статистически институт, броят на наетите лица по трудово и служебно правоотношение в област Сливен към края на март 2022 г. се увеличава с 0.3 хил, или с 0.7%.

Днес се навършват 32 години от най-големия успех на сливенския футбол – спечелването на Купата на България, на 30 май 1990 г. в Габрово отборът на Сливен побеждава във финала ЦСКА с 2:0 и завоюва ценния трофей и правото за участие в европейския турнир за Купата на носителите на национални купи.

На 29.05.2022 г. доброволците от Планинска спасителна служба – Сливен проведоха спасителна акция, при която оказаха медицинска помощ на пострадала жена в подножието на връх Българка.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев