Сливен, кратки вечерни новини, 27.05.2022 г., петък

Сливен
27.05.2022 / 15:51

Огромен зрителски интерес предизвикаха и трите концертни вечери на фолклорните празници в Сливен „Пазим традициите“ – те се проведоха от 24 до 26 май на откритата сцена на пл. „Хаджи Димитър“.

Информационен форум в подкрепа на малкия и среден бизнес се проведе днес в Сливен – акцент на срещата бяха новите продукти на Българската банка за развитие в помощ на малки и средни предприятия.

Заместник-кметът Пепа Чиликова се срещна днес със заместник-кмета по социални дейности и здравеопазване на община Шумен д-р Светлана Маркова – по време на разговора беше обсъдено развитието на социалните дейности в двете общини и възможностите за обмяна на опит в тази сфера.

Над 16 безплатни работилници ще доведе Детски панаир в Сливен на 1-ри юни – събитието се организира съвместно от Община Сливен и Фондация Изиарт.

През първото тримесечие на 2022 г. общият брой на заетите лица в област Сливен е 63.6 хил., от които 35.9 хил. са мъже, а 27.7 хил. са жени.

Абитуриентските балове в Сливен и областта приключиха без инциденти и пътни произшествия.

До 10 дни ще бъде отворен лъчът, който затруднява движението на кръговото кръстовище „Розова градина“ откъм бул. „Христо Ботев“.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев