Microsoft Azure използва ускорителите AMD Instinct™ MI200 за ИИ самообучение в голям мащаб

Microsoft Azure използва ускорителите AMD Instinct™ MI200 за ИИ самообучение в голям мащаб
27.05.2022 / 09:54

ꟷ Microsoft Azure е първата публична облачна среда, която разчита на графичните решения на AMD за своите платформи ꟷ

 

Санта Клара, Калифорния, 26 май 2022 г. — AMD (NASDAQ: AMD) и Microsoft продължават своето сътрудничество в облачните изчислителни среди. Microsoft обяви използването на AMD Instinct™ MI200 графичните ускорители за голямомащабни задачи в областта на изкуствения интелект. Освен това, Microsoft съобщи, че работи в тясно сътрудничество с екипа на PyTorch Core и софтуерния екип на AMD за центрове за данни, за да оптимизира производителността и работата на разработчиците за клиенти, работещи с PyTorch на Microsoft Azure, и да гарантира, че проектите на PyTorch на разработчиците се възползват от производителността и функциите на AMD Instinct ускорителите.

„Ускорителите AMD Instinct MI200 предоставят на клиентите авангардна ИИ и HPC производителност и ще захранват много от най-бързите суперкомпютърни системи в света, които разширяват границите на науката“, каза Брад МакКреди, корпоративен вицепрезидент, отговарящ за поделението Data Center and Accelerated Processing в AMD. „Нашата работа с Microsoft за предоставяне на широкомащабно ИИ самообучение и изводи в облака не само подчертава експанзивното технологично сътрудничество между двете компании, но и възможностите за производителност на ускорителите AMD Instinct MI200 и как те в крайна сметка ще помогнат на клиентите да увеличат нарастващите изисквания за ИИ работни задачи."

„Горди сме, че градим върху нашия дългосрочен ангажимент за иновации с AMD и превръщаме Azure в първия публичен облак за внедряване на клъстери с ускорителите AMD Instinct MI200 за широкомащабно ИИ самообучение“, каза Ерик Бойд, корпоративен вицепрезидент, Azure AI , Microsoft. „Започнахме да тестваме MI200 с нашите собствени ИИ задачи и виждаме страхотна производителност. С нетърпение очакваме да продължим сътрудничеството си с AMD, за да предоставим на клиентите повече производителност, избор и гъвкавост за техните нужди от ИИ.”

Ускорителите AMD Instinct MI200 се присъединяват към други продукти на AMD, които се използват от Microsoft Azure, включително новообявените Azure HBv3 виртуални машини, които използват 3-то поколение AMD EPYC™ процесори с AMD 3D V-Cache™ технология, както и много други инстанции за конфиденциални изчислителни среди , за обичайни задачи, въртуални натоварвания и др.

 

Още снимки от новината

Microsoft Azure използва ускорителите AMD Instinct™ MI200 за ИИ самообучение в голям мащаб

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев