AMD разширява своите позиции в конфиденциалните изчислителни среди в Google Cloud

3-то поколение AMD EPYC™ процесори
26.05.2022 / 11:02

—3-то поколение AMD EPYC™ процесори влизат във виртуалните машини на Google Cloud N2D and C2D —

 

Санта Клара, Калифорния — 25 май 2022 г. — AMD (NASDAQ: AMD) днес обявиха нови Конфиденциални виртуални машини (VM) за съществуващите N2D и C2D VM в Google Cloud, в които влизат процесори AMD EPYC™. Производителността на 3-тото поколение EPYC чипове играе съществена роля в изчислително-оптимизираните нови VM.

 

Ключов компонент в конфиденциалните изчислителни системи, предоставен от процесорите AMD EPYC, е AMD Secure Encrypted Virtualization (SEV), част от AMD Infinity Guard. Тази усъвършенствана хардуерно базирана функция за сигурност криптира цялата системна памет и паметта на индивидуалната виртуална машина, както и изолира паметта на VM от хипервизора, без драстично да влияе на производителността. С разширяването на Confidential Computing в N2D и C2D VM, клиентите на Google Cloud вече имат достъп до усъвършенствани хардуерни функции за сигурност, захранвани от процесори AMD EPYC от 3-то поколение, които ще помогнат за защитата на най-различни, чувствителни работни задачи.

 

„AMD работи в тясно сътрудничество с Google Cloud и експертите по сигурността на Google, за да предостави на клиентите достъп до усъвършенствани технологии за сигурност, като същевременно постига висока производителност в своята работа“, каза Лин Комп, корпоративен вицепрезидент, Cloud Business Unit, AMD. „С процесорите AMD EPYC от 3-то поколение, влизащи в новите предложения за конфиденциални изчислителни системи на Google Cloud, клиентите могат да продължат да работят по своите проекти с общо предназначение с възможностите на Google Cloud, като същевременно се чувстват уверени в сигурността на своите данни“.

 

„Като предоставяме на нашите клиенти усъвършенствана технология за сигурност с 3-то поколение AMD EPYC процесори, ние не само предоставяме повече производителност, но и оптимизираме конфиденциалните среди за повече видове задачи“, каза Нели Портър, продуктов мениджър в Google Cloud. „В Google Cloud вярваме, че непрекъснатото инвестиране в нововъзникващи технологии като Confidential Computing с партньори като AMD ще ни помогне да се справим с най-належащите опасения на нашите клиенти по отношение на конфиденциалността.“

 

Конфиденциални N2D и C2D VM с процесори AMD EPYC от 3-то поколение:

• Активиране на AMD SEV, която поддържа VM паметта криптирана със специален ключ за VM инстанция, генериран и управляван от AMD Security Processor.

• Възможност за изпълнение на работни задачи без драстично въздействие върху производителността в сравнение със стандартните виртуални машини, като същевременно позволява стабилни защитни възможности срещу атаки, произхождащи от други виртуални машини на същия физически хост, както и от самия хипервизор.

• Реализиране на Конфиденциални изчислителни среди върху N2D и C2D виртуални машини, захранвани от EPYC CPU от 3-то поколение, без промени в кода

• Лесно надграждане до Конфиденциални N2D VM с най-новия хардуер, като просто изберете „AMD Milan или по-нова версия“ като CPU платформа.

Още снимки от новината

3-то поколение AMD EPYC™ процесори

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев