Сливен, кратки вечерни новини, 22.05.2022 г., неделя

Сливен
22.05.2022 / 16:15

Окръжният съд в Сливен освободи задържаните за контрабанда и пране на пари – трима са пуснати срещу парична гаранция, а четвъртият е с мярка подписка, соченият за лидер на групата 54-годишен Симеон Симеонов – Селим е освободен под гаранция от 50 000 лева

„Водоснабдяване и Канализация – Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че в периода 23.05.2022 – 05.06.2022 г. ще бъде спряна водата на някои улици в града заради изграждане на нови и реконструкция на съществуващи водопроводни и канализационни мрежи и съоръжения на гр. Сливен, вкл. водопроводи до и от ПСПВ и мерки за ефективност.

Във връзка с предстоящите абитуриентски балове и публичните прояви, свързани с честването на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, в ОДМВР-Сливен е създадена организация за обезпечаване на обществения ред и безопасността на движението, недопускане на пътно-транспортни произшествия.

Общината в Сливен има зелена светлина да обяви конкурса за оформлението на района около Стария бряст в центъра на града, като изпълни препоръките на Националния институт за недвижимото културно наследство.

Тържествена вечер-концерт за връчване на наградата „Аргира Жечкова” в чест на 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност ще се състои на 23 май от 18:00 часа в зала „Сливен“.

На 23 май, на открита сцена в Сливен ще се състои концерт на Миро.

Трима сливналии са включени в състава на България за предстоящото Европейско първенство по вдигане на тежести, то ще се проведе в Тирана от 28 май до 5 юни.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев