ОУ “Панайот Хитов” - първото Google референтно училище в Сливен

ОУ “Панайот Хитов” -  първото Google референтно училище в Сливен
19.05.2022 / 14:57

Традиция, иновация, силен педагогически екип и практическо обучение. Това са формулите за успех на едно от най-старите основни училища в град Сливен - ОУ “Панайот Хитов”. Училището разполага с богата материална база, а в последните години разполага и с множество технологични инструменти и Chromebook устройства, STEM център, които служат за развитието на творческия потенциал на учениците. Институцията е утвърдена като иновативна, а учениците и учителите умело работят с облачни технологии в защитена среда.

От началото на месец май училището е признато за „Референтно училище на Google“, което го прави първото училище в област Сливен, което печели това признание. Google присъжда това признание на училища, които интегрират технологии в своите процеси на преподаване и обучение, за да доведат до положителни резултати от обучението. Само 16 училища в България понастоящем притежават този статут и ОУ “Панайот Хитов” е едно от тях.

През последните пет години ние се стремим да се развиваме в посока иновации - иновативни методи на преподаване. Ежегодно екипът ни участва в редица квалификационни курсове, които развиват дигиталната и медийната ни грамотност - Инструменти за привлекателно образование, Виртуална и добавена реалност, Холограмите в Природните науки, STEM обучението, Разработване на дигитално учебно съдържание с инструментите на Google Workspace for Education, Моделът 1:1, който тази година прилагаме в една паралелка на училището и много други. Дванадесет учители са с придобита квалификация Google Certified Educator Level 1 и Level 2.

“В ОУ “Панайот Хитов” винаги сме вярвали в огромния потенциал на технологията да ангажира учениците, да развива креативността, творческото мислене и свободата да развият възможностите си и въображението си. Нашият екип, ученици и родители работиха усилено, за да доведат до дигитална трансформация в нашата общност и това признание от Google ни мотивира допълнително да продължаваме да правим иновации. С това ние сме развълнувани, че имаме възможността да споделим нашето обучение и опит с други училища и преподаватели. Съвсем наскоро наши гости по Национална програма “Иновации в действие” бяха НУ “Паисий Хилендарски”, гр. Банско, Осмо ОУ “ Кракра Пернишки”, гр. Перник и ОУ “Георги Стойков Раковски”, гр. Велико Търново, с които успяхме да обменим добри иновативни практики, прилагани в различните училища и да си “откраднем” по някоя нова и интересна идея.”, каза г-жа Красимира Ганева, директор на училището.

Основна цел на нашия екип е допринасянето за успеха, както на нашите ученици, така и на нашите учители. Ние се учим цял живот, а в днешната динамично развиваща се действителност, екипът ни винаги трябва да е една крачка пред останалите, за да може да отговори на нуждите на сегашното поколение обучаващи се. Ние никога не сме спирали да си задаваме въпросите „Какво да преподавам?“, „Защо да преподавам?“, „Как да преподавам?“, но в последно време изникна един по-важен такъв - „Как да се преподава ефективно?“. В постоянно търсене и развитие на отговорът сме благодарение на помощта и мотивацията от страна на партньорите ни от Център за творческо обучение. Грижата и мисълта за успеха на учениците ни ни мотивира да се развиваме и променяме дори.

 

Още снимки от новината

ОУ “Панайот Хитов” -  първото Google референтно училище в Сливен
ОУ “Панайот Хитов” -  първото Google референтно училище в Сливен
ОУ “Панайот Хитов” -  първото Google референтно училище в Сливен
ОУ “Панайот Хитов” -  първото Google референтно училище в Сливен
ОУ “Панайот Хитов” -  първото Google референтно училище в Сливен

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев