AMD Robotics Starter Kit стартира умния завод на бъдещето

AMD logo
17.05.2022 / 18:01

— Kria KR260 Starter Kit дава възможност за бързо разработване на хардуерно ускорени приложения за роботиката и промишлената автоматика —

 

Санта Клара, Калифорния, САЩ — 17 Май 2022 г. — Днес AMD анонсира Kria™ KR260 Robotics Starter Kit, най-новото допълнение към Kria портфолиото от адаптивни системи-върху-модули (SOM) и комплекти за разработчици. Мащабируемата и готова за използване веднага платформа за развойна дейност в роботиката, Kria KR260 предлага безпроблемен път към внедряване в производството със съществуващите Kria K26адаптивни SOM. С вградена поддръжка на ROS 2, стандартна рамка за разработка на приложения за роботика и предварително изградени интерфейси за роботика и индустриални решения, новият стартов комплект SOM позволява бързо разработване на хардуерно ускорени приложения за роботика, машинно виждане, промишлена комуникация и управление.

„ Kria KR260 Robotics Starter Kits надграждат върху успеха на нашите Kria SOM и KV260 Vision AI Starter Kit за разработчиците на системи за ИИ и вградени решения. Това позволява на работещите в сферата на роботиката да разполагат с цялостно, готово решение за това бързо нарастващо пространство за приложения“, каза Четан Хона, старши директор Industrial, Vision, Healthcare and Sciences Markets в AMD. „Разработчиците вече ще могат да работят в стандартната си среда за развитие, върху платформа, която има всички интерфейси и възможности, за да може да започне работа за по-малко от час. Стартовият комплект KR260 е идеална платформа за ускоряване на иновациите в роботиката и улесняване на пътя от идеите до производството.”

Компанията за анализ на пазара Omdia прогнозира, че пазарът на компоненти за роботика ще расте с общ годишен темп от 20,4% между 2019 и 2025 г., като общите приходи на световните пазари ще се увеличат до приблизително 126 милиарда долара до 2025 г. Съответно Kria KR260, която е изцяло адаптивна платформа за роботика, се очаква да осигури почти 5-кратно увеличение на производителността в сравнение с конкурентните решения, базирани на Nvidia GPU. Освен това, чрез ускоряване на цикъла на проектиране, портфолиото на Kria SOM обикновено предлага до девет месеца спестяване на време за внедряване, което означава, че стартът е бърз и лесен за всички видове разработчици без задължителен опит в програмируемите цифрови решения (FPGA).

 

Цялостно промишлено решение

Хардуерната платформа KR260 предоставя предварително изградени интерфейси за роботика и индустриални решения, които, в комбинация с нарастващ списък от ускорени приложения, доставяни чрез AMD-Xilinx App Store, позволяват лесна оценка и безпроблемен път към внедряване.

Централно място в проектирането с KR260 и по-голямата достъпност на предимствата на адаптивните изчисления за работещите в сферата на роботиката, е Kria Robotics Stack (KRS), интегриран набор от библиотеки и помощни програми, които използват хардуер за ускоряване на разработването, поддръжката и комерсиализацията на промишлените висококачествени роботизирани решения, насочени към Kria SOM. Адаптивната изчислителна архитектура с ниска латентност на Kria SOM, реализирана с KRS и ROS 2, може да осигури над 8 пъти по-добра производителност на ват и до 3,5 пъти по-ниска латентност в сравнение с конкурентните GPU-базирани решения.

KR260 също така включва поддръжка за широко разпространената вградена операционна система Ubuntu, осигуряваща съвместимост с най-новите версии за дългосрочна поддръжка (LTS) на Ubuntu Linux Desktop (22.04) от Canonical и ROS 2 Humble Hawksbill.

AMD си сътрудничи с Open Robotics, създателите на ROS 2 и други отворени софтуерни и хардуерни платформи за роботика, за да валидира и гарантира съответствието на ROS 2 реализацията за работещите в областта на роботиката.

 

Цени и наличности

Kria KR260 Robotics Starter Kit е на цена от $349 и е достъпен от днес от AMD и нейната мрежа от дистрибутори в цял свят. KR260 допълва наличния Kria KV260 Vision AI Starter Kit, осигурявайки лесна за използване платформа за разработка на приложения за виждане.

AMD ще покаже продуктите Kria по време на конференцията за вградено виждане 2022 Embedded Vision Summit, от 16 до 19 май в Конгресния център в Санта Клара.

 

Поддържащи източници

 

Научете повече на Xilinx.com/robotics

http://www.xilinx.com/robotics

Научете повече за Kria KR260

http://www.xilinx.com/kr260

Научете повече за Kria SOM

http://www.xilinx.com/kria

Станете фен на AMD във Facebook

http://www.facebook.com/AMD

Следвайте AMD в Twitter

https://twitter.com/AMD

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев