AMD и Qualcomm си сътрудничат за оптимизиране на FastConnect решения за свързаност за компютрите с процесори AMD Ryzen

AMD logo
17.05.2022 / 17:58

— Съвместните усилия дават нови възможности за отдалечено Wi-Fi управление на ИТ администраторите —

 

Санта Клара, Калифорния, САЩ, 17 май 2022 г. — AMD (NASDAQ: AMD) и Qualcomm Technologies, Inc., поделение на Qualcomm Incorporated (NASDAQ: QCOM), днес обявиха своето сътрудничество за оптимизиране на системата за свързаност Qualcomm® FastConnect™ за платформи базирани на AMD Ryzen™ процесори. За начало, това включва процесорите от серия AMD Ryzen™ PRO 6000 и Qualcomm® FastConnect™ 6900. Със системата FastConnect 6900, бизнес лаптопите с AMD Ryzen чипове ще разполагат с Wi-Fi® 6 и 6E свързаност, включваща разширени безжични възможности активирани с Windows 11.

В сътрудничество с Microsoft, следващото поколение компютри с Windows 11, като Lenovo ThinkPad Z Series и HP EliteBook 805 Series, могат да използват пълния потенциал на Windows 11 Wi-Fi Dual Station чрез Qualcomm® 4-Stream Dual Band Simultaneous. Множеството Wi-Fi ленти превъзхождат традиционните еднолентови връзки с подобрена работа при видеоконферентна връзка, намалена латентност и подобрена стабилност на връзката. Използвайки обхвата 6 GHz, потребителите на лаптопи от следващо поколение могат да се възползват изцяло от предимствата по отношение на пропускателна способност и скорост, без да се конкурират с устройства, които не са 6E.

За ИТ администраторите, процесорът за управление на AMD (AMD Manageability Processor ), който вече е наличен в системите Ryzen PRO 6000, е решение, което позволява отдалечено управление на AMD-базирани бизнес платформи. Заедно с FastConnect 6900, това решение позволява безжично управление с поддръжка на 32+ широко използвани профили, базирани на отворен стандарт (DASH). Заедно процесорът AMD Manageability и FastConnect 6900 отключват подобрени възможности за ИТ специалистите по отношение управлението на системите.

„Отдалеченото управление с „Wi-Fi извън лентата“ е важен инструмент за корпоративните ИТ мениджъри за диагностициране и отстраняване на проблеми, дори когато операционната система не работи“, каза Джейсън Банта, CVP и генерален мениджър на OEM Client Computing, AMD. „Процесорите от серията AMD Ryzen™ PRO 6000 с Qualcomm FastConnect 6900 позволяват на бизнес лаптопите от следващо поколение да разполагат с инструментите за обработка и свързване, необходими за работа в модерни среди, предлагайки отдалечено управление на професионално ниво за потребителите на новото, хибридно работно място.“

„Нашето сътрудничество с AMD отразява ангажимента на Qualcomm Technologies към потребителите на мобилни компютри. Чрез оптимизиране на FastConnect 6900 за платформи с процесори AMD Ryzen 6000 серия, ние предоставяме защитено отдалечено Wi-Fi управление на корпоративните клиенти на AMD“, каза Дино Бекис, вицепрезидент и генерален мениджър, Mobile Compute and Connectivity, Qualcomm Technologies, Inc. „Това представлява първата стъпка в нашите отношения, за да осигурим превъзходна безжична свързаност в пътната карта на AMD за мобилни компютри.

 

В сътрудничество с OEM партньорите, AMD и Qualcomm Technologies се ангажират да предоставят водещи бизнес платформи, отговарящи на новите нужди на корпоративните потребители и ИТ отделите.

 

Поддържащи източници

Научете повече за AMD Ryzen PRO процесорите

https://www.amd.com/en/processors/laptop-processors-for-business

Научете повече за AMD PRO технологиите

https://www.amd.com/en/technologies/pro-technologies

Научете повече за Qualcomm Technologies портфолиото за свързаност

https://www.qualcomm.com/products/technology/wi-fi/fastconnect/fastconnect-6900

Станете фен на AMD във Facebook

http://www.facebook.com/AMD

Следвайте AMD в Twitter

https://twitter.com/AMD

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев