Сливен, кратки вечерни новини, 14.05.2022 г., събота

Сливен
14.05.2022 / 15:48

Дрогиран мъж посегна на Стария бряст в центъра на Сливен – той разбил оградата около Стария бряст и разкъсал мрежата, която пази корубата на дървото, влязъл вътре в него и с викове започнал да хвърля по минувачите парчета от кората на символа на Сливен и камъни.

Клубове за исторически възстановки, реконструктори и занаятчии от цялата страна, си дават среща в VI Средновековен събор „Помни славата“ в Сливен – тазгодишното издание ще продължи до 15 май на Късноантична и средновековна крепост „Туида“.

ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ отбеляза 50-годишен юбилей с празничен концерт – сред гостите беше кметът Стефан Радев, който поздрави всички в салона на театъра.

Пореден фермерски пазар за местни производители се провежда днес в центъра на Сливен.

Вчера в клуба на инвалида в град Сливен се организира работна среща, по проблеми свързани с орязани права на пенсионерите и хората с увреждания в град Сливен, на която присъства заместник-областният управител на Сливен Пепа Генчева, областният координатор на съюза на инвалидите за Сливенска област Веселин Василев, председателя на Управителният съвет на клуба Георги Геренов, членове на УС, Георги Божев от сдружение „Активен гражданин“, Димитър Димитров – председател на сдружение на онкоболните.

На тазгодишния си “Пролетен бал”, Ротари Клуб Сливен, обедини сливенската общественост и бизнес около каузата за изграждане на мемориал на Георги Данчев.

Превантивно-информационен център-Сливен организира и провежда информационно-дискусионни срещи и обучения с цел разширяване и популяризиране превантивната дейност срещу употребата на наркотични вещества и към насочване на ученици и младежи към здравословен начин на живот.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев