Сливен, кратки вечерни новини, 12.05.2022 г., четвъртък

Сливен
12.05.2022 / 16:00

Кметът Стефан Радев посрещна днес Тамаш Хорват – председател на комисията по култура към Общински съвет и на Културен център от побратимения на Сливен унгарски град Печ – причина за визитата на чуждестранния общински съветник е 24-ият Национален фестивал на детската книга, който се провежда в момента в Сливен.

Кметът Стефан Радев и председателят на местния парламент в Сливен Димитър Митев посетиха вчера църквата „Свети Свети Кирил и Методий“ в село Блатец, а повода е 150 години от построяването на храма в селото.

В рамките на проект „Подкрепа за деинституционализация на социални услуги за хора с увреждания в община Сливен“ на 17.12.2021 г. в Община Сливен приключи изграждането на два нови социални центъра.

По данни на Националния статистически институт през първото тримесечие на 2022 г. местните администрации на територията на област Сливен са издали разрешителни за строеж на 47 жилищни сгради с 91 жилища в тях.

На 14 май (събота) гости и граждани на Сливен ще могат да посетят обектите на Регионален исторически музей "Д-р Симеон Табаков" с вход свободен от 16:00 ч. до полунощ.

За трета поредна година в часовете по изобразително изкуство в ОУ "Димитър Петров"-Сливен са имали посещение от НХГ „Димитър Добрович“, гост в седмите класове е била г-жа Ирина Василева – преподавател по художествена тъкан.

Изпълнителният директор на МБАЛ "Д-р Иван Селимински"-Сливен - д-р Васислав Петров, поздрави всички специалисти по здравни грижи в болницата с професионалния им празник.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев