Сливен, кратки вечерни новини, 10.05.2022 г., вторник

Сливен
10.05.2022 / 15:55

Да се открие астрономическа обсерватория в Сливен, която да се обособи в самостоятелен общински Център за подкрепа за личностно развитие според изискванията на Закона за предучилищното и училищното образование предлага кметът Стефан Радев.

Жители и гости на Сливен днес се стекоха на всеобщата градска церемония на централния площад за отбелязване на 182 години от рождението на Хаджи Димитър.

Водата в Сливен поскъпва – от първи август тя ще прехвърли 4 лева за кубик, показва бизнес плана на ВиК дружеството.

По данни на Националния статистически институт през първото тримесечие на 2022 г. местните администрации на територията на област Сливен са издали разрешителни за строеж на 47 жилищни сгради с 91 жилища в тях.

Обраха първата „Аптечка на пътечка“ в Сливенския Балкан – тя бе направена и заредена от доброволци преди около два месеца.

„Лирични отклонения“ се нарича поетичния спектакъл на Сливенския драматичен театър, чиято премиера ще се състои на 10 май, вторник, в Камерната зала „Слави Шкаров“ на театъра.

Публичен търг, с тайно наддаване за отдаване под наем за срок от три години на помещение 60кв.м, напълно оборудвано за бюфет, находящо се в сградата на долна станция на ПВЛ ”Сливен-Карандила” обявиха от „Пътнически превози“ ЕООД Сливен.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев