Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 10.05.2022 г.

ОД МВР - Сливен
10.05.2022 / 10:06

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 09.05.2022 г. до 06,00 часа на 10.05.2022 г.

 

Сливен: Управление на МПС след употреба на наркотици и водач с отнета шофьорска книжка са установени по време на ежедневния контрол по пътна безопасност. На 9 май, в района на разклона за село Божевци, на път ІІ-53, е извършена проверка на лек автомобил „Фиат Темпра“, управлявано от водач на 56 години от село Градец. Полицейските служители установяват, че свидетелството за управление на водача е отнето с административна мярка и той управлява в период на лишаване. По случая е образувано бързо производство.

Днес, в 04,10 часа, на бул.“Илинденско въстание“ в град Сливен, е извършена проверка на 32-годишен мъж от град Сливен, водач на лек автомобил „Мерцедес“. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. По случая е образувано бързо производство.

 

Нова Загора: Криминалисти работят по кражба от промишлена база на фирма в индустриалната зона на град Нова Загора. За времето от 1 до 9 май неизвестен извършител е проникнал в базата и е извършил кражба на 73 броя метални ролконосачи. Нанесената щета е в процес на установяване. Извършен е оглед, предприети са процесуално-следствени и издирвателни действия. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Котел: 39 нарушения и разкрити престъпления в хода на специализирана операция на територията на участък „Градец“. Акцията е проведена за времето от 08,30 часа на 5 май до 06,00 часа на 9 май с цел превантивна дейност, гарантиране на добър обществен ред, установяване и задържане на лица, извършили или подготвящи извършването на правонарушения, осъществяване на административен контрол по спазване Наредбата на Община Котел, ЗДВП, ЗМВР, ЗБЛД, ЗГР и други, по време на празника Гергьовден.

По време на операцията са проверени 96 превозни средства и 142 лица. Констатирани са 39 нарушения на ЗДвП, КЗ и ЗБЛД. Съставени са 28 фиша и 11 акта. Задържани са шестима извършители на кражби, по постъпили сигнали в хода на операцията. Установени са 2 неправоспособни водачи, които продължават да управляват, след наложено административно наказание за същото нарушение.

В хода на операция са образувани 1 досъдебно и 3 бързи производства.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев