Сливен, кратки вечерни новини, 27.04.2022 г., сряда

Сливен
27.04.2022 / 15:49

Третиране на тревните площи срещу бълхи и кърлежи в гробищните паркове на територията на град Сливен, ще извърши днес ОП „ОГ паркове“.

Сливен е домакин на Х Национална среща на главните архитекти и експерти по устройствено планиране от общините – тя ще продължи от днес до 29 април.

Приключва изграждането на новата сливенска църква „Св. Петка Българска“ – в момента върви набиране на средства за стенописите.

Доброволци от БЧК – Сливен посрещаха украински бежанци на Дуранкулак.

Даниел Кондев е новият управител на Пощенска банка – Сливен – пазара, както е официалното наименование на банковия клон на бул. „Цар Симеон”.

Икономистка става една от най-търсените масажистки в Сливен, следвайки детското си увлечение по източната медицина – тя се казва Светлана Господинова и от близо шест години работи в Медицински център "Лаиф"-Сливен, под вещото управление на д-р Марианна Кирилова.

Невена Желязкова, правнучка на Добри Желязков, през 1992 година дарява сграда, в която се помещава Сливенският исторически музей, през 2021 година, благодарение на съдействието на Държавна опера-Стара Загора, Регионалният исторически музей „Д-р Симеон Табаков“ е получил два сценични костюма на покойния световноизвестен тенор и почетен гражданин на Сливен Камен Чанев.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев