Заключителна пленарна сесия на Конференцията за бъдещето на Европа за одобряване на предложенията

Европейският парламент
26.04.2022 / 10:44

На 29-30 април пленарната сесия на Конференцията за бъдещето на Европа ще се събере за последен път в Страсбург, за да финализира своите предложения.

 

След две сесии (в края на март и началото на април), на които бяха обсъдени проектодокументи, внесени от деветте работни групи, пленарната сесия на Конференцията ще одобри окончателния набор от предложения. Те ще бъдат приети с консенсус. Пленарното заседание в събота ще бъде посветено на обратната връзка с представителите на гражданите и техните позиции по предложенията.

 

Кога: 29 април 2022 г., петък - 30 април 2022 г., събота (включително подготвителните заседания и заседанията на политическите групи)

 

Къде: Европейският парламент в Страсбург

 

Предложенията обхващат следните теми:

 

- Здравеопазване

 

- Европейска демокрация

 

- Миграция

 

- Ценности и права, върховенство на закона, сигурност

 

- Образование, култура, младеж

 

- По-силна икономика, социална справедливост и работни места

 

- Изменение на климата и околна среда

 

- ЕС в света

 

- Цифрова трансформация.

 

Научете повече за състава, целта и работата на пленарната сесия и свалете всички съответни документи (включително дневния ред) за предстоящия уикенд от уебстраницата на пленарната Конференция. Изпълнителният съвет ще представи окончателния доклад от Конференцията на председателите на институциите на ЕС на 9 май в Страсбург.

 

Контекст

 

Проектопредложенията на пленарната сесия се основават на препоръките, направени от европейските граждански панели, на информацията, получена от националните панели, и на идеите, събрани чрез многоезичната цифрова платформа, както и на обмена на мнения, проведен по време на предишните пленарни сесии на Конференцията и на заседанията на работните групи.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев