Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 21.04.2022 г.

ОД МВР - Сливен
21.04.2022 / 10:13

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 20.04.2022 г. до 06,00 часа на 21.04.2022 г.

 

Сливен: Незаконна кланица е установена при специализирана операция на Икономическа полиция в Сливен. Акцията е осъществена на 20 април съвместно с екип на Областна дирекция по безопасност на храните в Сливен с цел противодействие на нарушения и престъпления по линия "Търговия" за нерегламентиран добив и продажба на месо на територията на областта. В хода на операция е установен обект в индустриалната зона на град Сливен, в който се извършва нерегламентирано клане на дребни преживни животни. В хладилна камера, изградена в обекта, са намерени 29 броя заклани животни и животински продукти. Собственикът на обекта не е предоставил необходимите ветеринарни документи за произхода на закланите животни. Служителите на ОДБХ са иззели закланите животни и са ги предали на екарисаж.

На място е установен и иззет неистински печат за маркиране на трупно месо. По случая в сектор „Противодействие на икономическата престъпност“-Сливен е започната предварителна проверка.

Съвместните операции на ОДМВР-Сливен и ОДБХ продължават в рамките на предприетите мерки за обезпечаване сигурността преди и по време на празничните и почивни дни- Великден, празниците 1 май и 6 май – Гергьовден.

 

Криминалисти на РУ-Сливен работят по сигнал за взломна кражба от частен имот в село Самуилово. Заявлението е получено на 20 април от 66-годишния собственик. От къщата са откраднати два телевизора „Hitachi“ и покъщнина. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: 25-годишен неправоспособен водач с фалшива шофьорска книжка са установили полицейски служители при проверка по пътна безопасност. На 20 април в 09,30 часа в село Баня е спрян лек автомобил „Фолксваген Шаран“, управляван от неправоспособен водач от същото село. При проверката той е представил фалшива шофьорска книжка- турски образец. Водачът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев