AMD EPYC™ процесорите влизат в новите сървърни инстанции на Oracle Cloud

Epyc 3rd gena
21.04.2022 / 09:12

— Системите E4 Dense обновяват облачната инфраструктура на Oracle и работят с решения на VMware® Cloud —

 

Санта Клара, Калифорния, САЩ — 20 април 2022 г. — AMD (NASDAQ: AMD) днес обяви за поредно разширяване на присъствието на AMD EPYC™процесорите в облачната екосистема. Те ще влязат в новите E4 Dense инстанции на облачната инфраструктура на Oracle (Oracle Cloud Infrastructure, OCI). Сървърните системи ще са част от предложенията на Oracle Cloud VMware Solution, с които клиентите ще могат да изграждат и работят с хибридно-облачни среди за своите VMware® базирани задачи.

Използвайки 3-то поколение AMD EPYC процесори, E4 Dense инстанциите разширяват позициите на AMD EPYC в OCI. Предназначени са да поддържат VMware задачи използващи интензивно паметта и сторидж подсистемите. Платформите E4 Dense ще се възползват от големия брой ядра и производителността на EPYC чиповете, както и разширените функции за сигурност, които са важни за работните потоци под VMware.

„Вече изпитахме фантастичните възможности на процесорите AMD EPYC с нашите E3 и E4 изчислителни инстанции, а сега с E4 Dense разширяваме EPYC в хибридната облачна среда за нашите клиенти, които се нуждаят от гъвкавост по отношение на размерите, както и производителността при работа с паметта и сторидж подсистемите за тяхната работа под VMware “, каза Бев Крейр, старши вицепрезидент на поделението за изчислителни среди в Oracle. „С прости думи, инстанциите E4 Dense и процесорите AMD EPYC помагат на клиентите да се възползват изцяло от водещите в индустрията изчислителни платформи на OCI със същите познати и сертифицирани инструменти на VMware на място, осигурявайки по-ефективен път към публичния облак.“

„Процесорите AMD EPYC предоставят на клиентите на VMware изключителна производителност и подобрена сигурност за VMware vSphere, VMware vSAN и други предложения на VMware“, каза Криш Прасад, старши вицепрезидент и генерален мениджър, Cloud Infrastructure Business Group, VMware. „С поддръжката на EPYC процесори от Oracle Cloud VMware Solution, нашите клиенти могат да получат възможностите и опита, които са имали локално, в гъвкава и производителна облачна среда.“

„Процесорите AMD EPYC продължават да демонстрират водеща производителност, гъвкавост и възможности в множество видове облачни натоварвания и среди“, каза Дан Макнамара, старши вицепрезидент и генерален мениджър, EPYC Business, AMD. „Сега, с процесорите EPYC от 3-то поколение, захранващи това ново предложение на Oracle Cloud VMware Solution, ние отваряме вратата за нашите клиенти за създаване на хибридно предложение за облака, което осигурява впечатляваща производителност за интензивни VMware задачи при работа с паметта и сторидж подсистемите, като същевременно продължаваме да предоставяме гъвкавостта и възможностите за сигурност, които са очаквали от EPYC в облака."

 

AMD EPYC процесорите в хибридните облачни решения

С E4 Dense и VMware клиентите вече могат да внедряват хибридна облачна среда, която е съобразена с тяхните конкретни работни задачи, с 32-, 64-, 128-ядрени конфигурации, които имат 3,5 пъти повече оперативна памет и 3,5 пъти повече сторидж пространство в сравнение с други предложения.

Можете да прочетете повече за новите Oracle Cloud VMware Solution E4 Dense инстанции в блога на OCI тук, където компанията TIM Brasil обсъжда как е преминала към базирана на EPYC инстанция и е постигнала 25% по-бърза работа на своята система за таксуване на клиенти.

Използването на процесори AMD EPYC в различни среди продължава да се разширява, като все повече доставчици на облачни услуги разчитат на тях, за да предоставят на своите клиенти възможности за работа с най-интензивните работни натоварвания.

Още снимки от новината

Server-ab

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев