Процесорите AMD EPYC помагат на екипа на Mercedes-AMG Petronas във Формула 1

Back Race Car2 M256876
19.04.2022 / 16:12

— Мощните чипове се включват в изчисленията при аеродинамичните тестове и съкращават времената за проектиране —

 

Санта Клара, Калифорния, САЩ – 19 април 2022 г. — AMD (NASDAQ: AMD) и екипът за Формула 1 на Mercedes-AMG Petronas днес показаха как процесорите AMD EPYC помагат за вдигане на изчислителната мощност при аеродинамичните тестове, с което са допринесли за осмата победа на екипа в шампионата на конструкторите за 2021 г. С тези чипове скипът е постигнал 20% подобрение на производителността в задачите по пресмятане на динамиката на флуидите за моделиране и тестване на аеродиманичния поток на болида за Ф1.

„Гордеем се да си партнираме с шампионите при конструкторите - отбора на Mercedes-AMG Petronas за Ф1, работещ на най-водещи позиции в състезанията и технологиите“, каза Дан Макнамара, старши вицепрезидент и генерален мениджър, Server Business Unit, AMD . „За отборите от Формула 1 наличието на най-ефективния изчислителен анализ на аеродинамиката може да означава разликата между победа и загуба в състезание. С процесорите AMD EPYC екипът на Mercedes-AMG F1 може да направи правилните стъпки в дизайна на машините по-бързо и по-ефективно от предишната използвана система.

Използвайки процесорите AMD EPYC, екипът на Mercedes-AMG Petronas за Ф1 премества напред границите на възможното при изчисленията на динамиката на флуидите, като разработва революционна аеродинамика и същевременно осигурява съотнощението цена-производителност, необходимо за спазване на бюджетните регулации, въведени от Международната автомобилна федерация ( ФИА). Изчисленията на аеродинамиката са едни от най-сложните технически задачи сред екипите от Формула 1 и изискват усъвършенствани процесори и сървъри за извършване на анализите и сравнителните показатели. Освен това, FIA разработи сложна рамка, диктуваща колко изчислителна производителност и време в аеродинамичния тунел могат да използват отборите от Формула 1, в опит да се избегне предоставянето на несправедливо конкурентно предимство на отборите с повече ресурси.

„Процесорите AMD EPYC ни предлагат платформа, която осигурява аеродинамична производителност ден след ден на възможно най-високо ниво, като същевременно помагат за постигане на целта ни за по-бързо изпълнение при итерациите на конкретния проект“, каза Саймън Уилямс, ръководител на софтуера за аеродинамично развитие в Mercedes-AMG Petronas Ф1. „Невероятно, но постигнахме 20% подобрение в производителността спрямо предишната ни система, което намали наполовина времето изпълнение на тези задачи. Това е голяма стъпка в сравнение с предишните един или два процента подобрение, наблюдавани при предишни системи.

AMD и екипът на Mercedes-AMG Petronas Ф1 за първи път обявиха многогодишно партньорство през 2020 г., съчетавайки страстта на двете компании към екстремни резултати. За да научите повече за работата на AMD и Mercedes-AMG Petronas Ф1, вижте тук.

https://www.amd.com/en/case-studies/mercedes-amg-petronas-f1

Още снимки от новината

Epyc 3rd gena
Front Race Car1 M256874 Retouch
Server-b

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев