Сливен, кратки вечерни новини, 19.04.2022 г., вторник

Сливен
19.04.2022 / 15:51

Сливен е избран за един от двата града, на които ще се изготви моделиране на различни сценарии за развитие и декарбонизация по пилотния проект на Световната банка „Компактни градове в България“.

Три награди и висока оценка за представянето си получи Община Сливен на 17-ото Международно изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново, което се проведе от 14 до 16 април.

Концерт със сакрална музика от Вивалди е подготвил за Великден Сливенският симфоничен оркестър, който ще се състои на 20 април от 18:30 ч. в зала „Сливен“.

На 16 април, Лазаровден, бе Ден на отворени врати за родители и бъдещи първокласници в ОУ „Димитър Петров“ – Сливен; ден, изпълнен с пъстри балони, ярки багри, музика и настроение.

Дете на бежанци от Украйна вече посещава училище в Сливен – то е първото за региона и е прието за обучение в СУ „Пейо Яворов” по желание на родителите.

Албум с 250 шевици от Сливенския край на Фондация „Обществен дарителски фонда Сливен“ бе представен в Пресклуба на БТА в Сливен пред самодейци от читалища от общината от съставителя му Дора Куршумова.

С четири медала се завърнаха децата на ШАХ КЛУБ "Сините Камъни " от международния турнир в Нова Загора провел се на 16 април.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев