Седмицата в ЕП: 18 – 24 април 2022 г.

Европейският парламент
18.04.2022 / 10:13

Заседания на парламентарни комисии, Брюксел

Хуманитарната ситуация в Украйна. Председателят на хуманитарната комисия на украинската Върховна рада Микита Потурайев ще разговаря с членовете на комисията на ЕП по развитие (DEVE) относно опустошителните хуманитарни последици от руското нашествие. Представители на Европейската комисия и хуманитарни организации, които работят в Украйна, също ще вземат участие в дебата (сряда).

На живо: заседание на DEVE, 20 април, сряда, 10:00 ч. българско време

https://multimedia.europarl.europa.eu/bg/webstreaming/committee-on-development_20220420-0900-COMMITTEE-DEVE

Ситуацията в Украйна на дневен ред в други комисии на ЕП. Комисиите на ЕП по правата на жените (FEMM) и по гражданските свободи (LIBE) ще проведат изслушване относно положението на жените бежанци от Украйна, а комисиите по заетост и социални въпроси (EMPL) и по правни въпроси (JURI) ще обсъдят риска от незаконно осиновяване на украински деца с координатора на Европейския парламент по правата на детето Ева Копач (ЕНП, Полша) (четвъртък).

На живо: заседание на FEMM / LIBE, 21 април, четвъртък, 10:00 ч. българско време

https://multimedia.europarl.europa.eu/bg/webstreaming/libe_20220421-0900-COMMITTEE-FEMM-LIBE

На живо: заседание на EMPL / JURI, 21 април, четвъртък, 17:45 ч. българско време

https://multimedia.europarl.europa.eu/bg/webstreaming/juri_20220421-1645-COMMITTEE-EMPL-JURI

Санкции срещу Русия. Комисията на ЕП по външни работи (AFET) ще обсъди въздействието и ефективността на санкциите на Запада срещу Русия, както и възможността за въвеждането на допълнителни санкции (сряда).

На живо: заседание на AFET, 20 април, сряда, 10:00 ч. българско време

Разширяване на ЕС. Комисията на ЕП по външни работи (AFET) ще гласува доклад с оценката си за напредъка, постигнат от Албания и Северна Македония по пътя им към членство в ЕС, и ще обсъди актуалното състояние на Сърбия и Косово (гласуване в сряда, дебат в четвъртък).

На живо: заседание на AFET, 21 април, четвъртък, 10:30 ч. българско време

https://multimedia.europarl.europa.eu/bg/webstreaming/committee-on-foreign-affairs_20220420-0900-COMMITTEE-AFET

Унгария/ЛГБТИ. Комисията на ЕП по граждански свободи (LIBE) ще обсъди положението в Унгария по отношение на законите за ЛГБТИ общностните с комисаря по въпросите на правосъдието Дидие Рейндерс (сряда).

На живо: заседание на LIBE, 20 април, сряда, 14:45 ч. българско време

https://multimedia.europarl.europa.eu/bg/webstreaming/committee-on-civil-liberties-justice-and-home-affairs_20220420-1345-COMMITTEE-LIBE

Общо зарядно устройство. Комисията на ЕП по вътрешен пазар и защита на потребителите (IMCO) ще гласува позицията си по проект на закон на ЕС за създаване на общо зарядно устройство за всички мобилни телефони, таблети, цифрови фотоапарати и други преносими електронни устройства (сряда).

Първи годишен доклад на Европейската прокуратура. Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши ще представи резултатите от първите седем месеца от дейността на Европейската прокуратура пред комисиите на ЕП по бюджетен контрол (CONT) и по граждански свободи (LIBE) (сряда).

На живо: заседание на CONT / LIBE, 20 април, сряда, 11:45 ч. българско време

https://multimedia.europarl.europa.eu/bg/webstreaming/libe-cont_20220420-1045-COMMITTEE-LIBE-CONT

Анкетна комисия относно шпионския софтуер Пегас (PEGA). Новосъздадената анкетна комисия относно използването на шпионския софтуер Пегас и еквиваленти компютърни програми за наблюдение започва своята работа. Комисията ще се фокусира върхо проверката на твърденията за нарушения на правото на ЕС при използването на шпионски софтуер, включително от Унгария и Полша (вторник).

На живо: заседание на PEGA, 19 април, вторник, 17:45 ч. българско време

https://multimedia.europarl.europa.eu/bg/webstreaming/committee-of-inquiry-to-investigate-use-of-pegasus-and-equivalent-surveillance-spyware_20220419-1645-COMMITTEE-PEGA

Специална комисия във връзка с COVID-19 (COVI). Специалната комисия на ЕП относно пандемията от COVID-19 (COVI) ще проведе учредителното си заседание. Работата на комисията ще се съсредоточи върху действията на ЕС в отговор на пандемията в областта на здравеопазването, основните права, икономиката и обществото, както и глобалната солидарност (вторник).

На живо: заседание на COVI, 19 април, вторник, 14:45 ч. българско време

https://multimedia.europarl.europa.eu/bg/webstreaming/special-committee-on-covid-19-pandemic_20220419-1345-COMMITTEE-COVI

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев