ОДМВР-Сливен засилва проверки по контрол на скоростта, употребата на алкохол и наркотици

ОДМВР-Сливен засилева проверки по контрол на скоростта, употребата на алкохол и наркотици
15.04.2022 / 14:26

Санкциониран е водач за неправилно паркиране пред МБАЛ „Д.Р Ив.Селимински” по сигнал на граждани

 

По разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков всички технически средства за контрол са в експлоатация и следят за спазване на скоростните режими в участъците с повишена концентрация на пътни произшествия. С настъпването на пролетта и покачване на температурите се забелязва и повишаване на трафика от и към морето. Това налага завишаване на контрола по автомагистрала „Тракия” и първокласните пътища в областта. Полицейски екипи следят за спазване на скоростта в селата Злати войвода, Калояново, Трапоклово и разклона за село Гавраилово и село Камен; на булевардите „Панайот Хитов”/в района на „Дюлева река”/, „Стефан Стамболов”, „Бургаско шосе”, „Цар Симеон” и „Банско шосе” в град Сливен. По път ІІ-66 /Ст.Загора-Нова Загора/ и път ІІ-55/Нова Загора-Раднево/. Път ІІ-48 /к-ще „Петолъчка”- Котел/ в района на селата Мокрен и Градец. Път І-6 /София-Бургас/ в района на Шивачево.

Продължават проверките на Пътна полиция по контрол на мотористите. Извършват се проверки на свидетелствата за управление на мотоциклет за съответната категория, видимостта на регистрационните номера, както и използването на предпазни каски от водачи и пътници.

Продължава засилената патрулна дейност по установяване на водачи, употребили алкохол и наркотични вещества.

 

В началото на седмица, по сигнал на граждани и след публикация в социалните мрежи, са предприети действия от страна на сектор „Пътна полиция” – Сливен за установяване на водач на лек автомобил „Ауди Q7”, паркирал в района на кръстовище и на пешеходна пътека пред болнично заведение в град Сливен. Водачът е издирен и санкциониран за нарушение на Закона за движени по пътищата. Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на електронната поща на ОДМВР-Сливен – sliven@mvr.bg.

 

От 4 до 10 април бе проведена операция по линия на ROADPOL за контрол по използването на обезопасителните системи в моторните превозни средства. Съставени са 189 акта на водачи и пътници в МПС, които не са поставили предпазните колани по време на движение- 86 водачи, 47 пътници на предна седалка и 28 пътници на задна седалка. Санкционирани са 25 водачи за неизползване на обезопасителните системи за деца.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев