Сливен, кратки вечерни новини, 12.04.2022 г., вторник

Сливен
12.04.2022 / 15:55

На 16 и 17 април в зала „Сливен“ ще се проведе 17-ия Националният фестивал „Цветен камертон“.

Сливенският симфоничен оркестър ще се изнесе Великденски концерт на 20 април – в него ще се включат хор „Gli Accordatti“ с ръководител Драгомир Йосифов, солист – Кандида Гуида – контраалт (Неапол, Италия).

Жители и гости на Сливен ще имат възможност да се включат в работилница за боядисване на великденски яйца на 21 април – Велики четвъртък от 12:00 ч., тя ще бъде позиционирана на площада пред сградата на Общината.

Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Тракийче“ при Център за подкрепа за личностно развитие – Детски комплекс – Сливен ще изнесе Великденски концерт на 21 април.

На Великден, 24 април, от 11:30 ч. пред сградата на Община Сливен ще се проведе празничен концерт на Ансамбъл за народни песни и танци – Сливен.

С цел надграждане на регионалните политики за превенция на престъплението трафик на хора, предотвратяване на трудовата експлоатация и взаимодействие с академичната общност, секретарите на местните комисии за борба с трафика на хора (МКБТХ) в Сливен, Бургас и Благоевград, проведоха дискусионен форум на тема „Противодействие на трафика на хора с цел принудителен труд”.

Приключи крайният срок за подаване на стихосбирки за участие в деветия Национален конкурс за поезия „Дамян Дамянов“ – организатор е Община Сливен, в партньорство с Агенция „Компас“.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев