Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 14 сигнала за произшествия в дните от 8 до 11 април

Пожарна кола
11.04.2022 / 10:43

На 9 април, в 21,42 часа, в РСПБЗН-Сливен е получено съобщение са възникнал пожар в стопанска постройка в имот, намиращ се в село Тополчане. Пожарът е унищожил над 70 броя домашни животни-кози, овце, агнета, кози и кокошки. Унищожени са 1 тон пшеница и 130 бали люцерна и слама. Спасен е навес и 4 домашни животни-кон с малко конче, прасе и магаре. Произшествието е ликвидирано от 3 екипа на РСПБЗН-Сливен. Причината за пожара е в процес на установяване.

 

Екипи на РСПБЗН-Сливен са гасили пожари в три леки автомобила, възникнали поради техническа неизправност.

На 8 април, в 10,15 часа е получен сигнал за запален лек автомобил „Рено Сциник“ на пътя между село Младово и град Кермен. Пострадали няма.

На 9 април, в 21,41 часа, в РСПБЗН-Сливен, е получен сигнал за запален лек автомобил „Опел Астра“ на пътя село Ичера-град Сливен до разклона за „Чуката“. Автомобилът е самокатастрофирал с последвало запалване. Пострадали няма.

 

 

На 9 април, в 09,32 часа, в РСПБЗН-Сливен, е получен сигнал за запален лек автомобил“Ауди 80“ на бул.“Бургаско шосе“ в град Сливен. Пострадали няма. Автомобилът е се е запалил по време на движение, вследствие на теч на гориво.

 

Екип на РСПБЗН-Твърдица е оказал съдействие на възрастна жена и техническа помощ при отводняване на къща в град Твърдица. Сигналът е получен на 10 април в 22,03 часа. Дежурният екип е съдействал на самотно живеещата на адреса 70-годишна жена за изнасяне на електроника и компютърна техника от втория етаж на къща, поради силен теч на вода от покрива заради обилния дъжд.

 

Своевременно са ликвидирани пожари, възникнали в сухи треви, отпадъци и други, без да причинят преки материални щети в Сливен, Нова Загора и Котел.

 

До 10,00 часа днес в РСПБЗН-Сливен са постъпили сигнали за паднали клони, един сигнал за обезопасяване на покрил и един сигнал за паднало дърво в кв. „Ново село“. Сигналите са пренасочени към община Сливен. От екипи на РДПБЗН-Сливен не е искано съдействие.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев