Сливен, кратки вечерни новини, 07.04.2022 г., четвъртък

Сливен
07.04.2022 / 15:50

Бюджетът на община Сливен за 2022 г. беше приет на днешното заседание на местния парламент – планираните приходи са в размер на 153 932 060 лв., като увеличението спрямо 2021 г. е с 15,9 на сто.

По предложение на „Пътнически превози“-Сливен, общинските съветници гласуваха нова тарифа за превоз на пътници заради растящите цени на горивата и други консумативи.

Сливенският общински съвет гласува на днешното заседание изменение на Наредбата за гробищните паркове и погребално-обредната дейност на територията на град Сливен, с които се регламентира предоставяне на нови гробни места само на територията на Нови гробища и в кв. „Речица“ до изчерпване на капацитета на гробището там.

Кметът Стефан Радев поздравява работещите в сферата на здравеопазването от община Сливен по повод професионалния им празник, който се отбелязва на 7 април – той изпрати поздравителни адреси до здравните заведения в града.

Областният управител на Сливен Веселин Вълчев честити празника на здравните работници, като им пожелава крепко здраве, сбъдване на професионалните мечти и успешна реализация.

Основно училище „Св. Паисий Хилендарски“ в сливенското село Сотиря ще получи средства от държавата за строителството на допълнителната учебна сграда, съобщиха от областната администрация.

Булевардите „Хаджи Димитър” и ”Бургаско шосе” тази година ще бъдат свързани с улица, която ще мине през някогашния зенитен полк на Трета армия – на бъдещата улица ще бъде изградена и новата пожарна на Сливен.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев