Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 12 сигнала за произшествия в дните от 1 до 4 април

Пожарна кола
04.04.2022 / 10:19

15 000 декара смесена гора са спасили екипи на РСПБЗН-Котел. Пожарите са възникнали вследствие на запалени сухи треви в землищата на селата Градец и Тича. Произшествията са ликвидирани своевременно, без да причинят преки материални щети.

Късо съединени е причинило пожар във вила, намираща се в местността „Каменка“. Сигналът е получен на 3 април в 20,05 часа. Произшествието е ликвидирано от два екипа на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Унищожени са покривна конструкция, алуминиева врата и опушени стени. Спасени са 2 сгради. Най-вероятната причина за пожара е късо съединение в осветително тяло, монтирано под покрива на сградата.

 

Пожарникари на РСПБЗН-Сливен са спасили две сгради, селскостопанска техника и 60 животни при пожар, възникнал в частен имот в село Гергевец. Сигналът е получен в 12,00 часа на 1 април за запалени бали с фураж. Произшествието е ликвидирано от два екипа на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Унищожени са 300 бали с фураж. Спасени са 60 животни, 3 трактора и 2 сгради. Причината за пожара е небрежност при боравене с открит огън.

 

Два екипа на РСПБЗН-Сливен са ликвидирали пожар, възникнал в частен имот в село Желю войвода. Сигналът е получен на 1 април в 14,20 часа. Унищожени са домашно имущество, бяла и черна техника, 17 домашни животни. Спасени са 2 сгради и 5 животни. Най-вероятната причина за пожара е късо съединение в ел.инсталацията.

 

Своевременно са ликвидирани 7 пожари, без да причинят преки щети, възникнали в сухи треви, отпадъци и комини на къщи в Твърдица, Кермен, Котел и село Градиц. Оказана е техническа помощ при един от сигналите.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев