Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 04.04.2022 г.

ОД МВР - Сливен
04.04.2022 / 10:18

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 01.04.2022 г. до 06,00 часа на 04.04.2022 г.

 

Котел: Незаконно добити дърва за огрев са установили полицейски служители на участък „Градец“ при операция по противодействие на закононарушенията, свързани с горските, дивечовите и рибните ресурси, ползването и експлоатацията на горите.

Акцията е проведена на 31 март съвместно със служители на сектор „Специални тактически действия“-ОДМВР-Сливен, РДГ-Сливен и ДГС-Котел. Извършени са проверки на дърводобивни отдели, намиращи се на територията на селата Градец и Жеравна. При проверки на 28 части адреси в село Градец са намерени и иззети общо около 15 кубика дърва за огрев, незаконно добити. Съставени са 8 констативни протоколи.

 

Сливен: Притежание на наркотици е установено от полицейски служители при патрулна дейност в град Сливен. На 3 април, в 11,40 часа, екип на група „Охрана на обществения ред“ към РУ-Сливен е извършил проверка на 27-годишен мъж. В него е намерена и иззета суха листна маса, която при теста е реагирала на марихуана Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Двама водачи с алкохол над 1,2 промила са установени от полицейски служители при ежедневния контрол по пътна безопасност в град Сливен.

На 2 април, в 02,20 часа на бул.“П.Хитов“, е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от 36-годишен водач от град Сливен. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат над 1,2 промила. По случая е образувано бързо производство.

На 3 април, в 20,27 часа, на бул.“Цар Симеон“, е извършена проверка на 40-годишна жена от град Разград, управлявала лек автомобил „Тойота“. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат над 1,2 промила. По случая е образувано бързо производство.

 

Нова Загора: Притежание на наркотици са установили полицейски служители на РУ-Котел при осъществяване на патрулна дейност. На 1 април, около 09,40 часа, в град Нова Загора, е извършена проверка на 28-годишен криминално проявен мъж от същия град. В него са намерени и иззети опаковки, съдържащи вещества, които при теста са реагирали на хероин и канабис. Мъжът е отведен в РУ-Нова Загора и задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев