1576 нарушения на скоростта за една седмица в Сливенско

1576 нарушения на скоростта за една седмица в Сливенско
30.03.2022 / 14:04

Операцията е проведена по линия на ROADPOL

 

От 21 до 27 март на територията на ОДМВР-Сливен е проведена специализирана операция по контрол на скоростните режими. Засилените проверки са осъществени в рамките на операция „Скорост” по инициатива на Европейската мрежа на службите на пътна полиция – ROADPOL. Основната причина за операцията е фактът, че несъобразната скорост е основна причина за възникване на пътни произшествия с голям брой жертви и ранени.

В рамките на операцията екипи на сектор „Пътна полиция” към ОДМВР-Сливен са установили общо 1576 нарушения на скоростта, като 1171 са направени в населени места. Извън населени места са засечени 284 нарушения. Контролът е осъществен от стационарни и мобилни камери на местата с повишена концентрация на ПТП.

Най-честите нарушения, извършвани на територията на областта, са засечени при разклона за село Гавраилово и селата Калояново и Трапоклово на път I-6; На разклона за село Камен по път II-53; На булевардите „Цар Симеон”, „Бургаско шосе” и „Банско шосе” в град Сливен; По път ІІ-66 /Ст.Загора-Нова Загора/ и път ІІ-55/Нова Загора-Раднево/; Път ІІ-48 /к-ще „Петолъчка”- Котел/ в района на селата Мокрен и Градец; Път І-6 /София-Бургас/ в района на Шивачево.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев