Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 30.03.2022 г.

ОД МВР - Сливен
30.03.2022 / 11:28

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 29.03.2022 г. до 06,00 часа на 30.03.2022 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта.Няма установени нарушения.

Осъществява се контрол в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 19 проверки на обекти и лица. Няма съставени актове от служители на ОДМВР-Сливен.

 

Сливен: Притежание на наркотици са установили полицейски служители при извършване на патрулна дейност в град Сливен. На 29 март на ул.“Мишо Тодоров“ е извършена проверка на 20-годишен младеж от град Сливен. В него е намерена и иззета суха листна маса, която при теста е реагирала на марихуана. Задържан е с полицейска мярка за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

В РУ-Сливен е образувана проверка с оглед извършено престъпление- причиняване на телесна повреда. На 28 март, в 15,30 часа, е получен сигнал за ударено 16-годишно момче, в района на учебно заведение в град Сливен. Сигналът е подаден от бащата на пострадалото момче, което е получило лека телесна повреда в областта на лицето. По случая работят инспектори от „Детска педагогическа стая“ към РУ-Сливен.

 

Твърдица: Водач с алкохол над 1,2 промила е установен от полицейски служители на РУ-Твърдица по време на специализирана операция по пътна безопасност. На 29 март са проведени активни полицейски действия по установяване на водачи, употребили алкохоли наркотици и груби нарушения на Закона за движение по пътищата. Извършени са проверки по метода широкообхватен контрол. Полицейските служители установяват 52-годишен водач на лек автомобил „Мицубиши“, който управлява след употреба на алкохол над 1,2 промила. Водачът е задържан за 24 часа. Образувано е бързо производство. По време на акцията са констатирани 13 нарушения на ЗДвП.

 

Нова Загора: Служители на участък „Кв. Шести“ в град Нова Загора са установили 65-годишен водач на лек автомобил „Опел Вектра“, който управлява след употреба на алкохол над 1,2 промила. Проверката е извършена на 29 март в 12,35 часа. Водачът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

 

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 9 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Своевременно са ликвидирани пожари, възникнали в сухи треви и отпадъци, без да причинят преки материални щети. Оказана е техническа помощ при 2 от сигналите.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев