Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 23.03.2022 г.

ОДМВР-Сливен
23.03.2022 / 09:54

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 22.03.2022 г. до 06,00 часа на 23.03.2022 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта.Няма установени нарушения.

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 17 проверки на обекти и лица. Съставени са 2 акта от служители на ОДМВР-Сливен.

 

Сливен: Иззети наркотични вещества и един задържан при операция на полицията в Сливен срещу наркоразпространението. Акцията е проведена на 21 март от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ към ОДМВР-Сливен. Извършени са процесуално-следствени действия в жилището на 22-годишен мъж в град Сливен. Иззети са 10 броя опаковки, съдържащи суха листна маса, която при полевия тест е реагирала на канабис. Мъжът не е криминално проявен, задържан е с полицейска мярка за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

37-годишен водач на лек автомобил „Фолксваген Поло“ е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 23 март на ул.“Пушкин“ в град Сливен. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. Образувано е бързо производство.

 

Тютюн и цигари без акцизен бандерол са иззети при операция по противодействие на криминалната и икономическа престъпност. Акцията е проведена на 22 март от служители на РУ-Сливен. В жилището на 60-годишен мъж в сливенския квартал „Българка“ са намерени 2 торби ситно нарязан тютюн и 11 полиетиленови пликчета, съдържащи ръчно свити цигари. Общо са иззети 220 къса цигари и около 1 кг. тютюн без акцизни бандероли. Работата по случая продължава, образувана е проверка за извършено престъпление по чл.234 ал.1 от НК.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 7 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Своевременно са ликвидирани пожари, възникнали в сухи треви и отпадъци, без да причинят преки материални щети- Тврдица-2, Котел -1, Сливен-1, Нова Загора-2. Екип на РСПБЗН-Нова Загора е оказал техническа помощ при проблем с опасно надвиснала ламарина от покрива на жилищен блок в новозагорския квартал “Загоре“.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев