AMD разширява линията AMD Instinct™ ускорители

Новите AMD Instinct MI210 GPU
23.03.2022 / 09:25

– Новите AMD Instinct MI210 GPU намират приложение в НРС и ИИ платформи –

 

Санта Клара, Калифорния, САЩ —22 март 2022 г. — AMD (NASDAQ: AMD) днес съобщи за разширяването на екосистемната поддръжка на графичните ускорители AMD Instinct™ от страна на партньори като ASUS, Dell Technologies, Gigabyte, HPE, Lenovo и Supermicro, както и пускането на AMD Instinct™ MI210 и разрастващите се позиции на софтуера ROCm™ 5. Заедно AMD Instinct и ROCm предлагат технологии от exascale клас на широка гама клиенти на HPC и AI решения.

 

Ключови елементи за бъдещето на високопроизводителните изчислителни среди и изкуствения интелект

Серията графични ускорители AMD Instinct MI200 са проектирани за вграждане в системи от exascale мащаб за учени, инженери и изследователи на проблеми от най-различни области като климатичните промени, медицината и др. По-конкретно, ускорителите AMD Instinct MI210 дават възможност за изграждане на суперкомпютърни мощности. Базирани на AMD CDNA™ 2 архитектура, AMD Instinct MI210 ускорителите предоставят водеща производителност в карти с PCIe форм фактор.

 

Все по-широко приемане на софтуера ROCm

Платформата с отворен код AMD ROCm е изградена на базата на множество програми и библиотеки за водещи HPC и ИИ приложения.

С ROCm 5, AMD разширява своята софтуерна платформа с добавяне на хардуерна поддръжка за AMD Instinct MI200 ускорителите и AMD Radeon™ PRO W6800 професионалните графични карти, плюс поддръжка на Red Hat® Enterprise Linux® 8.5.

 

Разширяване на екосистемата от партньори и клиенти

С увеличаване на броя на приложенията, оптимизирани за работа с ROCm и ускорителите AMD Instinct, AMD продължава да разширява своята софтуерна екосистема с добавяне на независими производители на софтуер (ISV) като Ansys®, Cascade Technologies, и TempoQuest. Тези компании предлагат приложения за ускорени задачи като Computational Fluid Dynamics (CFD), за метеорологията, Computer Aided Engineering (CAE) и др., и попълват вече немалкия списък от специализирани програми за ИИ, машинно самообучение и НРС, като AMBER, Chroma, CP2K, GRID, GROMACs, LAAMPS, MILC, Mini-HAAC, NAMD, NAMD 3.0, ONNX-RT, OpenMM, PyTorch, RELION, SPECFEM3D Cartesian, SPECFEM3D Globe, и TensorFlow.

AMD също работи с партньори като ASUS, Dell Technologies, Gigabyte, HPE, Lenovo, Supermicro, и системни интегратори като Colfax, Exxact, KOI Computers, Nor-Tech, Penguin и Symmetric, за да предлага разнообразни решения за високопроизводителни изчислителни среди.

 

Облачна среда за достъп за клиенти и партньори

AMD Accelerator Cloud предлага на клиенти и партньори на AMD отдалечено да осъществяват достъп и да правят оценка на ускорителите AMD Instinct и софтуера AMD ROCm. Независимо дали се касае за портиране на стари програми, за бенчмарк тестове на приложения или тестване на работата на конфигурации от повече GPU или модули, AMD Accelerator Cloud предоставя на потенциални клиенти и партньори бърз и лесен достъп до най-новите графични ускорители и софтуер. AMD Accelerator Cloud се използва и за обучение на съществуващи и бъдещи клиенти, за да могат максимално да се възползват от възможностите на ускорителите AMD Instinct.

 

Още снимки от новината

Новите AMD Instinct MI210 GPU
Спецификации на серията MI200

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев