Конференция за бъдещето на Европа: първи проектопредложения в пленарна зала

Европейският парламент
21.03.2022 / 11:52

На 25 и 26 март пленарната сесия на Конференцията за бъдещето на Европа се събира, за да обсъди предварителните предложения с обмен на мнения между работните групи.

 

За първи път пленарната сесия на Конференцията ще обсъди проекти на предварителни предложения, изготвени след обмена на мнения в деветте пленарни работни групи. Тези първи проекти, групирани по теми, се основават на препоръките, отправени от европейските граждански панели, от националните панели, и на идеите, събрани чрез многоезичната цифрова платформа, както и на обмена, проведен по време на пленарните заседания на Конференцията и на сесиите на работните групи.

 

Кога: Петък, 25 март - събота, 26 март 2022 г. (включително подготвителните заседания, заседанията на работните групи и политическите групи)

 

Къде: Европейският парламент в Страсбург, с физическо и дистанционно участие

 

Въз основа на консенсус пленарната сесия ще представи своите предложения на Изпълнителния съвет. Последният ще изготви доклад в пълно сътрудничество и при пълна прозрачност с пленарната сесия. Намерете повече информация за състава, целта и работата на пленарната сесия и изтеглете всички съответни документи (включително дневния ред) за предстоящия уикенд на уебстраницата на пленарната сесия на Kонференцията. Окончателният доклад на Платформата, който ще бъде взет под внимание при предложенията на пленарната сесия, въз основа на приноса на гражданите, събран до 20 февруари, също е достъпен онлайн.

https://futureu.europa.eu/rails/active_storage/blobs/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcm4rIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--1ea88b90a6936d6de6f7774d037d12937083f5a2/Kantar%20Report%20March%202022%20Final.en22.pdf

 

Контекст

 

В рамките на четирите европейски граждански панела, около 200 европейци от различни възрасти и с различен произход, от всички държави членки, се срещнаха, за да обсъдят и приемат препоръки относно сегашните и бъдещите предизвикателствата пред Европа. Препоръките, отправени от тези панели към пленарната сесия на Конференцията, са достъпни на специалната уебстраница. Те бяха представени и обсъдени от 80-те представители на панелите в пленарната зала на предишните специализирани сесии (през януари и март 2022 г.), които ще продължат да участват в процеса до неговото приключване.

 

Гражданите все още могат да подават становища на Платформата, за да може дебатът да продължи онлайн. Приносите, внесени след 20 февруари, ще бъдат включени в окончателния доклад след 9 май.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев