Сливен, кратки вечерни новини, 20.03.2022 г., неделя

Сливен
20.03.2022 / 15:53

Вирусологична лаборатория на МЦ „Лайф-Сливен“ ООД сключи договор за работа с НЗОК за специализирани серологични вирусологични изследвания при следните заболявания и причинители: морбили, рубеола, вирусни хепатити А, B, C.

STEAM център - „Планета ЦЕРН (Център за експерименти, роботика и наука)“ ще работи в СУ „Константин Константинов“ в Сливен – в него учениците ще придобиват дигитални умения и умения в изучаването на природата със съвременни способи.

Туристически район „Долината на розите“, в който попада част от област Сливен, има нужда от добра реклама, за да привлече интереса на повече туристи, особено от съседните ни държави, заяви областният управител Веселин Вълчев след провелата се в Казанлък среща между представители на Министерството на туризма и на общините, членуващи в „Долината на розите“.

Пилотен проект на Международната банка за възстановяване и развитие (МБВР) обсъдиха в петък на среща зам.-кметът Стоян Марков и представители на банката в България.

Военно окръжие – Сливен обявява 20 вакантни длъжности за сержанти/старшини – военни оркестранти.

Оборудването на новостроящия се храм „Св.Петка“ в Сливен се бави заради войната в Украйна, не може да бъде доставен иконостасът.

Пожар гори на метри от последните къщи на Сливен – пушекът е забелязан малко след 11:00 ч. в неделя, огънят е в района на Бармук баир.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев