Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 18.03.2022 г.

ОДМВР-Сливен
18.03.2022 / 09:42

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 17.03.2022 г. до 06,00 часа на 18.03.2022 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта.Няма установени нарушения.

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 16 проверки на обекти и лица. Няма съставени актове от служители на ОДМВР-Сливен.

 

 

Котел: Притежание на наркотици са установили полицейски служители на РУ-Котел в хода на специализирана операция по противодействие на наркоразпространението и установяване на водачи на моторни превозни средства, употребили наркотични вещества. В 22,50 часа, на 17 март, е извършена проверка на лек автомобил „Мерцедес“, паркиран пред игрална зала в град Котел. В автомобила са намерени и иззети стъклена колба и кутийка, съдържаща бяло кристалообразно вещество, което при теста е реагирало на метамфетамин. Задържан е мъж на 56-години от град Котел. По случая е образувано досъдебно производство.

По същото време през игралната зара е извършена проверка на 37-годишен мъж от село Тича. В него е намерено и иззето пликче, съдържащо бяло кристалообразно вещество, което е изпратено в лаборатория за анализ. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 17 март, в 17,40 часа, в РУ-Котел е получен сигнал за пътно произшествие в село Тича. Лек автомобил „Шевролет“, управляван от водач на 52 години, при маневра изпреварване е ударил, движещият се по пътното платно 36-годишен пешеходец. Мъжът е откаран в МБАЛ-Сливен и настанен за лечение с наранявания на крака и главата, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 6 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Своевременно са ликвидирани пожари, възникнали в сухи треви, отпадъци и коми на къщи, без да причинят преки щети, от екипи на РСПБЗН-Нова Загора, Твърдица и Сливен.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев