Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 17.03.2022 г.

Над един килограм марихуана е иззела полицията в РУ-Нова Загора
17.03.2022 / 09:53

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 16.03.2022 г. до 06,00 часа на 17.03.2022 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта.Няма установени нарушения.

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 18 проверки на обекти и лица. Няма съставени актове от служители на ОДМВР-Сливен.

 

 

Нова Загора: Над един килограм марихуана е иззела полицията в РУ-Нова Загора при операция по противодействие на наркоразпространението. Акцията е проведена на 16 март на територията на РУ-Нова Загора. Извършени са проверки на превозни средства, лица, частни домове и други обекти. При проверка на адреси в кв.“Загоре“ и село Стоил войвода полицейските служители са иззели около 1,300 кг. наркотично вещество, което при полевия тест е реагирало на марихуана. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 51-годишен мъж от град Нова Загора. Работата по случая продължава.

По време на операцията е установен 33-годишен водач на лек автомобил „Сеат“ да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена в 17,00 часа в град Нова Загора. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. Водачът е отведен в РУ-Нова Загора и задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

 

Сливен: За по-малко от 24 часа криминалисти на участък „Надежда“ са разкрили домова кражба. Заявлението е подадено на 16 март за кражба на 16 броя килими, телевизор "Hitachi", 10 чифта маратонки и други вещи. След проведените незабавни издирвателни действия извършителите са установени. Те са мъж на 24 години и момче на 17 години от град Сливен. Част от вещите, обект на кражбата, са иззети и предадени. Работата по досъдебното производство продължава.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев