Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 10 сигнала за произшествия през изминалото денонощие

Пожарна
16.03.2022 / 10:27

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 10 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Своевременно са ликвидирани пожари, възникнали в сухи треви и отпадъци, без да причинят преки щети, от екипи на РСПБЗН-Котел, Твърдица и Сливен.

 

Екип на РСПБЗН-Сливен е оказал съдействие на чужд гражданин, закъсал с лек автомобил в снежна пряспа на пътя за село Раково. Мъжът е подал сигнал на телефон 112. По негова информация е болен от диабет и без лекарства. Дежурният екип на РСПБЗН-Сливен е успял да стигне навреме до мъжа, избутал е колата от снега и го е съпроводил до град Сливен.

 

На 16 март, в 01,22 часа, е получен сигнал за пожар в къща, намираща се в новозагорското село Любенец. Пожарът е ликвидиран в 03,40 часа от един екип на РСПБЗН-Нова Загора. Запалила се е пристройка към имот, собственост на 33-годишен мъж. Пристройката е обитавана от 85-годишна жена- баба на собственика. Пристигналите на място екипи на РСПБЗН и ЦДМП установяват, че жената е била изведена от горящото помещение от внука си. Тя е била жизнени показатели със съмнения за задушаване. По първоначални данни причината за пожара е късо съединение в електрически кабел на удължител. Унищожени са домашно имущество и 40 кв.м. опушени стени. Спасена е сградата. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 15 март, в 06,34 часа, в РСПБЗН- Котел е получено съобщение за възникнал пожар в къща, намираща се в с.Катунище. Произшествието е ликвидирано в 08,00 часа от един екип. Пострадали няма. Унищожени са черна и бяла техника, домашно имущество. Спасени са 3 сгради.

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев