Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 16.03.2022 г.

ОД МВР - Сливен
16.03.2022 / 10:26

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 15.03.2022 г. до 06,00 часа на 16.03.2022 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта.Няма установени нарушения.

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 22 проверки на обекти и лица. Няма съставени актове от служители на ОДМВР-Сливен.

 

Сливен: 35-годишен мъж, извършил кражба от хранителен магазин, е задържан от криминалисти на РУ-Сливен. На 15 март е получен сигнал от служител в търговски обект, в центъра на град Сливен, за кражба на алкохол. След проведените издирвателни действия е задържан криминално проявен 35-годишен мъж от град Сливен. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Взломна кражба от частен дом в квартал „Надежда“ разследват служители на РУ-Сливен. За времето от 11 до 13 март неизвестен извършител е проникнал в жилището на 55-годишен мъж. По данни на заявителя е извършена кражба на килими, дрехи, обувки и покъщнина. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Специализирана операция с цел проверка на търговски обекти, търгуващи с горива и смазочни материали, е проведена на територията, обслужвана от РУ-Сливен. На 15 март полицейски служители съвместно с екипи на Агенция „Митници“ са извършили проверки в обекти, намиращи се в град Сливен и малките населени места в общината. В един от обектите са установени две бензиноколонки без поставени пломби, за което е съставен протокол с предписания. Други нарушения, свързани с търговията с акцизни стоки не са установени.

 

Нова Загора: В РУ-Нова Загора е задържан 62-годишен криминално проявен мъж, извършил кражба на 2 броя електродвигателя от ремонтна работилница в село Кортен. Той е хванат на 15 март от охранителя на обекта. По случая е образувано досъдебно производство.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев