Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 11.03.2022 г.

ОДМВР-Сливен
11.03.2022 / 09:51

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 10.03.2022 г. до 06,00 часа на 11.03.2022 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта.Няма установени нарушения.

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 48 проверки на обекти и лица. Няма съставени актове от служители на ОДМВР-Сливен.

 

Котел: Криминалисти на РУ-Котел са задържали 26-годишен мъж с 10 опаковки наркотични вещества. В хода на специализирана операция по противодействие на наркоразпространението на 10 март е извършена проверка на 26-годишен мъж от град Котел. В него са намерени и иззети 6 пликчета, съдържащи кристалообразно вещество, 4 опаковки, съдържащи суха листна маса и електронна везна. При полевия тест веществата са реагирали на метамфетамин и канабис. Мъжът е отведен в РУ-Котел и задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Сливен: Водачи с алкохол над 1,2 промила са установени при ежедневния контрол по пътна безопасност на 10 март. В центъра на град Сливен, на ул.“Мишо Тодоров“, е извършена проверка на 72-годишен мъж от град София, водач на лек автомобил „Шкода Октавия“. Пробата за употреба на алкохол е показала положителен резултат над 1,2 промила. По случая е образувано бързо производство.

В село Желю войвода е спрян за проверка товарен автомобил „Форд“, управляван от водач на 33 години от същото село. Пробата за употреба на алкохол е показала положителна проба над 2,00 промила. По случая е образувано бързо производство.

 

Служители на РУ-Сливен работят по сигнал за извършена измама. Получена е информация, че мъж на видима възраст 60 години посещава търговски фирми като се представя за служител на учебни заведения и държавни учреждения с искане за парични дарения. Основанието на мнимия служител за исканото дарение е то да послужи за закупуване на сборници и друг вид учебни материали, необходими за провеждане на олимпиада.

По получения сигнал в РУ-Сливен е започната проверка с оглед на извършено престъпление по чл.209, ал.1 от НК.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев