Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 10.03.2022 г.

ОДМВР-Сливен
10.03.2022 / 09:44

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 09.03.2022 г. до 06,00 часа на 10.03.2022 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта.Няма установени нарушения.

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 23 проверки на обекти и лица. Съставени са 2 акта.

 

Нова Загора: За броени часове криминалисти на РУ-Нова Загора са задържали извършител на грабеж. На 9 март е получен сигнал от 61-годишна жена, че непознат мъж е проникнал в дома й и след като е използвал сила и заплахи е направил опит да отнеме пари и лични вещи. След проведени незабавни издирвателни действия за извършеното деяние е задържан 25-годишен криминално проявен мъж от град Нова Загора. По случая е образувано досъдебно производство.

В хода на разследването се установява, че задържаният е съпричастен към извършени в края на февруари и началото на март четири кражби на пари и вещи от части домове в Нова Загара и региона.

 

Притежание на наркотици са установили полицейски служители на участък „Кв.Шести“ към РУ-Нова Загора. На 9 март е извършена проверка на 40-годишна жена. В нея е намерен плик, съдържащ наркотично вещество-хероин. Жената е отведена в РУ-Нова Загора и задържана за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

33-годишен водач на лек автомобил „Волво“ е хванат да управлява в период на лишаване от правоуправление. Свидетелството за управление на МПС на водача е отнето със заповед за временно отнемате на 7 февруари. По случая е образувано бързо производство.

 

Котел: 2,5 килограма нелегален тютюн е иззет от служители на участък „Градец“ при специализирана операция по линия „Акцизи“. На 9 март е извършена проверка в дома на 71-годишна жена в село Мокрен. Намерени са торби, съдържащи около 2,5 кг. ситно нарязан тютюн без акцизен бандерол.

 

Сливен: Притежание на наркотици е установено от служители на участък „Петолъчка“ към РУ-Сливен. На 9 март в района на автогарата в град Сливен е извършена проверка на 25-годишен мъж от село Блатец. В него е намерен и иззет плик, съдържащ суха листна маса, която при полевия тест е реагирала на марихуана. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

На 9 март в 11,09 часа е получен сигнал за пожар в частен имот на ул.“Сливница“ в центъра на град Сливен. Произшествието е ликвидирано в 12,30 часа от 4 екипа на РСПБЗН-Сливен. При пожара е пострадал собственика на имота- мъж на 78 години. Той е настанен за лечение в болнично заведение в град Сливен.

Поради задимяване, вследствие на пожара, са евакуирани 250 ученици и 25 учители и персонал на ОУ „Васил Левски“, намиращо се в съседство с произшествието. Няма пострадали.

Причината за пожара е небрежност при боравене с открит огън- запалени горими материали от собственика в навес, долепен да къщата.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев