ЕП в България организира уебинар на тема „Противодействие на домашното насилие – европейски практики и ситуацията в България“

ЕП в България организира уебинар на тема „Противодействие на домашното насилие – европейски практики и ситуацията в България“
02.03.2022 / 13:10

По повод Международния ден на жената Бюрото за връзка на Европейския парламент в България организира дискусия на тема „Противодействие на домашното насилие – европейски практики и ситуацията в България“, която ще се предава пряко онлайн на 11 март 2022 г., петък, от 10.30 до 12.00 ч.

 

Целта на дискусията е да бъде обсъдена ситуацията с домашното насилие срещу жени в Европа и България. В първата част на събитието ще бъдат набелязани какви политики и стратегии се прилагат в Европа в тази област и какви законодателни и незаконодателни мерки се предвиждат за превенция на този тип насилие. Във втория панел участниците ще хвърлят светлина върху проблема с домашното насилие на местна почва, като ще откроят по-важните законодателни, институционални и процедурни проблеми, с които се сблъскват жертвите, и ще обсъдят начините за решаването им.

В събитието ще се включат Петър Витанов, член на Европейския парламент (С&Д), Мартина Тьорнквист, правен експерт в отдел „Равенство между половете“ на Генерална дирекция Правосъдие и потребители на Европейската комисия, Диана Ковачева, омбудсман на Република България, Лилия Симеонова, началник на кабинета на министъра на правосъдието, Елисавета Белобрадова, заместник-председател на Комисията по труда, социалната и демографската политика в Народното събрание, и Надежда Стойчева, директор на Фондация „Асоциация Анимус“.

Предвидено е събитието да започне с две панелни дискусии между участниците и да продължи с отговори на въпроси от зрителите.

Ограничен брой зрители ще могат да се включат в срещата в Zoom след предварителна регистрация до 10 март 2022 г. на следния линк: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/RegistrationForm11032022.

Дискусията ще протече на български език със симултанен превод от/на английски език. Ще бъде осигурен и жестов превод във Facebook за хората с увреден слух.

Събитието ще бъде излъчвано на живо на страницата на Бюрото на ЕП в България във Facebook и в канала в YouTube.

Зрителите могат да задават въпроси към участниците предварително в slido с код #8Mart. По време на дискусията въпроси ще могат да бъдат задавани през чата на Zoom, както и чрез коментари към излъчването във Facebook.

 

Допълнителна информация

Програма на уебинарa „Противодействие на домашното насилие – европейски практики и ситуацията в България“

https://www.europarl.europa.eu/bulgaria/resource/static/files/import/iwd2022_event/programme-11032022.pdf

Регистрация за уебинара „Противодействие на домашното насилие – европейски практики и ситуацията в България“

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/RegistrationForm11032022

Предварителни въпроси в slido с код #8Mart

https://app.sli.do/event/oeKkKgr37PbXVyNcNzXepg/live/questions

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев